Una nena ferida per la intensa calamarsada d'aquest dimarts a la tarda a la Bisbal d’Empordà (Baix Empordà, Girona) ha mort com a conseqüència de les lesions provocades per les pedres. La petita, que tenia 20 mesos, va ser traslladada a l’Hospital Josep Trueta de Girona, on ha mort, segons han confirmat fonts de l’Ajuntament de la Bisbal a TV3. Es tracta de la primera víctima mortal a Europa per una calamarsada des de 1997, segons els registres del Laboratori Europeu de Tempestes Severes.

Són molts els usuaris que han compartit imatges i vídeos del temporal que ha afectat Girona. Entre ells es troba Pere Maruny, escriptor manresà resident a la Bisbal d'Empordà. L'autor ha compartit a través de les xarxes socials un clip del moment que ha caigut la calamarsada a la ciutat gironina acompanyat d'un text en el qual lamenta la mort de la bebè: "Hem parit molts danys materials, però res comparable al dolor de la família de la nostra veïna de 20 mesos que s'ha emportat la tragèdia. Descansa en pau, bonica. La Bisbal està de dol".

A més de la nena, que no ha pogut superar les ferides produïdes per la calamarsa, hi ha una dona ingressada al Trueta i 30 persones més van haver de ser ateses al CAP del municipi amb diverses contusions i fractures. També es van produir nombrosos danys en vehicles i mobiliari urbà.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), no s’havien registrat pedres d’aquestes dimensions a Catalunya des del 2002. Les boles superaven els 10 centímetres de diàmetre.