Quiosc Cas Obert - Regió7

Cas Obert - Regió7

Tres mares ajuden a detenir un home que presumptament hauria abusat de 5 nenes a Sant Vicenç de Castellet

L'home, que ja tenia antecedents penals relacionats amb abusos, s'hauria guanyat la confiança de les menors per poder-los fer tocaments dins de la piscina municipal

Els fets van tenir lloc a la piscina municipal de Sant Vicenç de Castellet ARXIU/D.B.

Tres mares van ajudar a detenir aquest dimarts un home que hauria fet tocaments a 5 nenes d'entre 7 i 9 anys d'edat a les piscines municipals de Sant Vicenç de Castellet. Segons ha pogut saber Regió7, l'home de 55 anys i amb antecedents per abús a menors, es guanyava la seva confiança per acostar-s'hi dins la piscina o quan no estaven a la vista dels seus pares, i aprofitava per tocar-les. El detingut va passar ahir a disposició judicial i va prestar declaració. El Ministeri Fiscal no va demanar res i es va acordar la seva llibertat a disposició del jutjat cada 15 dies. Queda pendent la declaració de les menors afectades.

Els pares d'algunes de les menors que l'han denunciat asseguren que les nenes han explicat que l'home havia intentat abaixar el banyador a alguna de les nens, que els feia pessigolles i que hauria intentat entrar al vestidor de l'equipament municipal per veure-les mentre es canviaven. També expliquen que se l'havia vist masturbar-se dins la piscina dues vegades. Aquesta conducta va durar tot l'estiu, fins fa només uns dies, quan els pares se'n van adonar i les filles van començar a explicar-los el que estava passant.

A finals de la setmana passada les famílies de les 5 víctimes van posar denúncia i des de llavors es van organitzar per localitzar l'home a Sant Vicenç de Castellet. No va ser fins dimarts a la tarda que tres de les mares van localitzar-lo al carrer Eduardo Peña mentre passejava. Les mares el van retenir per demanar-li explicacions i moments després agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local de Sant Vicenç, que també l'estaven buscant, el van detenir. Ahir va passar a disposició judicial.

Els pares d'una de les víctimes expliquen que durant l'estiu l'home sempre es posava a prop d'aquestes famílies a l'interior del recinte de les piscines municipals i d'aquesta manera esbrinava els noms de les nenes i també dels pares i mares. Quan les menors entraven a la piscina a jugar, l'home les seguia discretament. Al principi no els va semblar sospitós, fins que un dels pares va veure que aquest comportament es repetia cada vegada i fins i tot li van arribar a cridar l'atenció, però ell va marxar. Quan els pares van preguntar a les nenes sobre aquest home, al principi deien que ell era un amic seu, però després van començar a explicar els comportaments que havia tingut i llavors les famílies van decidir posar les denúncies.

L'home era "fred com el gel"

Una de les mares que el van aturar assegura que l'home era "fred com el gel" i que només es va posar nerviós quan li van dir que l'havien denunciat perquè va dir que aniria a la presó. Les famílies es van reunir amb l'Ajuntament per demanar explicacions sobre per què l'home, que ja tenia antecedents per abusos sexuals a menors, havia pogut treure's l'abonament de la piscina municipal. El consistori, per la seva banda, assegura que ells no tenen manera de saber els antecedents d'una persona que es treu els abonaments de la piscina i expliquen que des que van tenir coneixement del cas es van posar en contacte amb les famílies per oferir-los suport psicològic, que han acceptat, i van col·laborar en la investigació des del principi. L'Ajuntament de Sant Vicenç està estudiant si hi ha la possibilitat de presentar-se com a acusació popular en el judici.

Les famílies indiquen que l'autor dels fets seria un home que ja va ser condemnat a 14 anys de presó per abusar de 4 nens d'entre 8 i 11 anys entre els anys 2008 i 2014 a un club d'hoquei del Vallès. Durant aquests anys va acumular més de 5.000 fotografies i 66 vídeos pornogràfics. L'home ara estava a Sant Vicenç, on ja va viure fa uns anys.

Compartir l'article

stats