Una nena de tres anys es troba en estat crític després de caure d'un cinquè pis a Manresa. Els fets van tenir lloc al voltant de les 23 h d'aquest dilluns a la carretera del Pont de Vilomara, quan la menor, per motius que s'estan investigant, es va precipitar al buit.

Segons han comentat a Regió7 veïns de la zona que van presenciar l'incident, la petita va sortir a la terrassa del número 47-49, on resideix, i va travessar, a les fosques i a través dels terrats i les teulades, tres blocs fins arribar al número 39, on va caure.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esbrinar les causes de l'accident, determinar si la menor es trobava sola en aquell moment i com va poder moure's fins al bloc 39. De moment, ja s'ha descartat que fos un incident intencionat, segons han confirmat fons de la policia catalana a aquest diari.

Aquest és el recorregut que va fer la nena crítica de 3 anys després de caure d'un cinquè pis a Manresa

Aquest és el recorregut que va fer la nena crítica de 3 anys després de caure d'un cinquè pis a Manresa Núria Leon

"Estàvem mirant la tele, es va sentir un cop i vam sortir al balcó a veure què havia passat. Al carrer vam veure una nena estirada a terra i la seva mare cridant", ha relatat a Regió7 una veïna de l'àtic del costat del bloc des d'on es va precipitar la menor. Altres testimonis han explicat que en el moment de l'incident, la mare de la nena va intentar atrapar-la des del carrer però no va poder evitar que caigués i resultés ferida de gravetat.

Imatge de la terrassa des d'on es va precipitar la nena de 3 anys Núria León

En un primer moment, la petita va ser atesa pel SEM al lloc dels fets i posteriorment la van traslladar a l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, on van fer les primeres pràctiques per estabilitzar-la. A les 3.30 de la nit va viatjar en un vehicle UCI pediàtric fins a la Vall d'Hebron de Barcelona. A mig matí, segons ha pogut saber aquest diari, la menor seguia en estat crític. Quant a la mare, va haver de ser atesa pel SEM al lloc dels fets, afectada per l'incident.

Edifici des d'on va caure la nena de 3 anys ahir nit al carrer Pont de Vilomara de Manresa Núria Leon

Aquest matí, unes taques de sang sobre una reixa de claveguera indicaven el lloc on va caure la nena. Agents de policia han entrat als dos blocs afectats, el 39 i 49, en diverses ocasions per captar des de l'àtic imatges per a la investigació que estan duent a terme per entendre les circumstàncies. Mentre, al carrer hi havia expectació de gent que preguntava què havia passat i observava durant uns segons l'escena abans de continuar el seu camí.