Cas Obert - Regió7

Cas Obert - Regió7

Desallotgen el bloc ocupat del número 29 del carrer Sobrerroca de Manresa

Els ocupants de l'immoble, on en els darrers mesos hi ha hagut incidents, generaven malestar als veïns de la zona

3

Desallotgen el bloc ocupat del número 29 del carrer Sobrerroca de Manresa Arnau Valverde

Mossos, Policia Nacional i Policia Local de Manresa han desallotjat aquest dimarts el número 29 del carrer Sobrerroca, un bloc que és buit des de fa temps, però que estava ocupat. L'operació, que ha començat a les 10 del matí, ha retirat de l'immoble a unes 15 persones, tot i que en els dies anteriors algun dels ocupants ja hauria abandonat l'edifici després de saber que es procediria al seu desallotjament.

El desallotjament ha estat ordenat per l'Ajuntament de Manresa i avalat pels Jutjats per motius de seguretat i salubritat. Tècnics del consistori van inspeccionar l’edifici i es va detectar una situació de risc a tercers per les condicions amb què es trobaven els pisos, derivades en part dels incendis que s’hi van declarar durant les últimes setmanes, així com també per l’acumulació de material susceptible de fer servir com a combustible i per la falta de les condicions salubres idònies per viure-hi. Després del desallotjament, el pis ha quedat tapiat i l'Ajuntament ha requerit a la propietat que efectuï els treballs necessaris per al manteniment adequat de la finca.

Es tracta d’un bloc propietat d’una empresa que, des de fa un temps, es trobava ocupat per un grup de persones que en els darrers mesos havien generat forts problemes de convivència, civisme i seguretat a la zona. En aquest sentit s'han arribat a comptabilitzar fins a tres incendis a l'immoble en les dues darreres setmanes.

Es tracta d'un bloc de quatre pisos amb ocupants problemàtics que han generat diversos incidents durant els últims anys. De fet, el 27 d'agost va haver-hi un incendi de poca importància en una habitació amb molt material. Segons va explicar a Regió7 un veí del carrer Sobrerroca, els inquilins són conflictius i sovint hi ha problemes. Una de les finestres dels pisos encara tenen restes de les afectacions d'un dels incendis que ha patit l'immoble.

El 5 de desembre passat ja hi va haver un incendi al mateix edifici en què quatre persones van resultar ferides lleus per inhalació de fum. L'incendi es va produir a la matinada en un pis de l'edifici. Els Bombers van rebre l'avís a les 2 i 11 minuts i van activar tres dotacions que van treballar durant dues hores per extingir el foc, que va cremar parcialment l'habitatge. Tres dels quatre afectats van ser evacuats a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa.

Per altra banda, l'octubre de l'any passat hi va haver un apunyalament i el 2018 hi va haver un incendi a la matinada que va obligar a atendre quatre persones. Es tracta d'un edifici que s'ha anat ocupant i desocupant temporalment i que, tal com es veu, és una font de problemes.

"Es tracta d’un edifici que acumulava un alt grau de conflictivitat i un llarg historial de problemàtiques delinqüencials, i que clarament posava en perill la convivència al barri i a la ciutat", ha apuntat l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, a Regió7. El batlle ha afegit que per aquest motiu, "valorem de manera positiva la intervenció que s’ha fet avui. Han estat mesos de feina de l’Ajuntament i amb la propietat. I no ha estat fàcil, però la nostra obligació és garantir la convivència, i en aquest sentit el nostre posicionament és que les ocupacions delinqüencials no tenen lloc a la nostra ciutat. Hi estem treballant intensament".

Compartir l'article

stats