Els Bombers de la Generalitat han anunciat aquesta tarda la suspensió de la recerca de Francisco Javier, un noi de 18 anys que es troba desaparegut des d'ahir, diumenge, al matí a Canet de Fals (Fonollosa). El jove, que té una discapacitat intel·lectual, té els cabells castanys i curts, és de complexió prima i anava vestit amb una samarreta marró de màniga curta en el moment en què va desaparèixer. A través de les xarxes socials, el cos ha detallat que esperen nous indicis per si cal reprendre l'operatiu. Els Bombers van rebre l'avís de la desaparició del jove ahir a les 21.50 h i avui, juntament amb Mossos d'Esquadra, han liderat un ampli operatiu de recerca on hi han participat una dotzena de dotacions, entre elles el GRAE, l'operatiu de suport i unitats canines.

Segons ha explicat una testimoni a Regió7, el jove va ser ahir, al voltant de les quatre de la tarda, en un bar de Sant Joan. Allà els va demanar diners i finalment li van acabar fent un «entrepà molt gran» i donant una Coca-cola. El noi els va explicar que era de Canet de Fals i tot i que al bar es van oferir per portar-lo a casa, ell no va voler. Més enllà d’això, la testimoni explica que el noi ja no els va explicar res més. Un altre dels últims punts on se'l va veure aquest diumenge era caminant a l'alçada de la gossera Goscan, situada al peu d'aquesta carretera que uneix Sant Joan amb Canet de Fals.

En aquesta carretera i també a Canet de Fals, aquest matí, era ben visible el trànsit de vehicles dels diferents serveis d'emergències que s'han mobilitzat per trobar el jove. A més, aquest dilluns al matí, helicòpters de Bombers i els Mossos d'Esquadra també estan sobrevolant la zona a la recerca del jove. El desplegament s'ha centralitzat des del pavelló de Sant Joan de Vilatorrada i també hi han participat patrulles dels Mossos i de la Policia Local d'aquest municipi.

Durant la nit s'ha buscat al jove durant sense èxit i al matí s'ha reforçat la recerca. Per part de l'Ajuntament de Fonollosa, l'alcalde ha explicat que es tracta d'una família que de la qual no tenen massa informació.

Dispositiu de Bombers a Fonollosa Roger Junyent