Quiosc Cas Obert - Regió7

Cas Obert - Regió7

Dos anys de presó per apropiar-se de 25.000 euros d'una escola pública de Navàs

La condemnada va fer diversos xecs al portador que després cobrava

L’Audiència de Barcelona | ARXIU/EP

Una funcionària interina del departament d’Educació de la Generalitat ha estat condemnada a dos anys de presó per apropiar-se d’un total de 25.034,11 euros de l’Escola Sant Jordi de Navàs. Els fets van passar durant el 2017 i abans del judici la dona ja havia reconegut els fets i retornat els diners sostrets, de manera que se li ha aplicat l’atenuant de reparació del dany i també de confessió dels fets. La sentència és fruit d’una conformitat entre les parts.

Segons consta en la sentència, entre els mesos de gener i juny del 2017, «portada per l’ànim d’obtenir un benefici econòmic i en detriment del centre escolar» va omplir diversos xecs al portador, en càrrec a un compte bancari associat a la secretaria de l’escola. D’aquesta forma, es va apropiar d’un total de 5061 euros. Entre els mateixos mesos, també va presentar diversos xecs al portador corresponents al pagament de factures i compres, que en realitat no es corresponien ni amb serveis ni compres que s’haguessin efectuat a l’escola, tot estafant un total de 8,529 euros.

Finalment, el juny del mateix 2017, la dona va apropiar-se d’un total d’11.444,11 euros més. Es tractava de diners que havien pagat els pares pels llibres de text en el marc d’una col·laboració entre el centre educatiu i l’Associació de Pares i Mares.

Abans de la presentació de la denúncia, en data del cinc de novembre del 2017, la dona va començar a retornar els diners que havia obtingut de forma il·lícita. En un primer moment, aquell dia, va retornar 5.061 euros, i l’11 de gener del 2018 va retornar els diners restants que sumaven un total de 14.973,11 euros.

Per aquesta raó, el centre escolar no va reclamar, en el judici, els diners que s’havia quedat la processada.

Per aquests fets, la dona, ha estat condemnada a dos anys de presó per un delicte de malversació i a quatre anys d’inhabilitació especial pel dret de sufragi passiu i també al pagament de les costes processals, inclosa la de l’acusació popular.

Compartir l'article

stats