Els bombers han localitzat, aquest dilluns a la tarda, el cos sense vida d’un boletaire veí de Súria a Riu de Cerdanya. L'home, Joaquín Cabezos, de 64 anys, ha estat trobat a la zona del Grau de l'Ós, segons han explicat fonts consultades per Regió7. Per la seva banda, fonts del cos de Bombers de la Generalitat, han explicat que a un quart de dues del migdia ha rebut l’avís que l’home s’havia desorientat. En la recerca s’han activat nou dotacions terrestres, una d’aèria i també hi han participat els Mossos d’Esquadra i el SEM.

Segons han explicat fonts dels Bombers de la Generalitat en una nota de premsa, l'home havia sortit a buscar bolets amb tres persones més a les 8 del matí i, per motius que es desconeixen, s'ha separat del grup després de les 10 del matí i no ha retornat al punt de trobada.

Els Bombers han rebut l’avís a les 13.16 hores i immediatament s'han desplaçat fins a l’indret un total de 10 dotacions, entre les que s’hi comptaven dues del Grup Caní de Recerca (GRCR), un helicòpter amb efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) Muntanya i infermera del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM), bombers dels parcs de voluntaris de Bellver de Cerdanya, Alp i Sallent i dels parcs de Torelló, Solsona i Berga.

El grup ha explicat que estaven familiaritzats amb l’indret i que es movien per zones concretes; ha estat en aquests sectors que els efectius han iniciat una recerca intensiva mentre s’abalisava el cotxe amb què el grup s’havia desplaçat per protegir-ne possibles olors que poguessin guiar els gossos.

Al voltant de les tres de la tarda, un bomber voluntari del parc de Bellver ha trobat un home estès sota uns arbres en un indret a uns 3 quilòmetres del lloc on el grup havia aparcat el cotxe i s’havien de retrobar. La infermera del GEM, en coordinació amb el Sistema d’Emergències Sanitàries (SEM), no ha pogut fer res per la seva vida de l'home.

L’helicòpter s’ha retirat i la resta del dispositiu ha custodiat el cos fins l’arribada dels Mossos d’Esquadra i la comitiva judicial.