L'Ertzaintza ha trobat aquest matí, sobre dos quarts de nou, un nadó que va ser segrestat ahir a l'hospital de Basurto, segons informa El Correo. Els agents l'han trobat en un portal del barri bilbaí de Santutxu amb la pinça del cordó umbilical col·locada. Els agents, juntament amb efectius de la Policia Local de Bilbao, van posar en marxa anit el dispositiu de recerca d'un nounat de tan sols dos dies de vida, que va ser segrestat durant la nit del dimecres de l'Hospital de Basurto.

Segons el relat de la família, la sospitosa va accedir a l'hospital al voltant de les nou de la nit i, fent-se passar per personal sanitari va entrar a l'habitació de la mare i es va emportar al nounat amb l'excusa de fer-li una prova mèdica abans de donar-li l'alta hospitalària.

La dona que va segrestar el nadó podria tenir entre 35 i 40 anys, té el cabell marró arrissat i és de constitució forta. Va entrar a l'habitació de la dona que acabava de donar a llum vestida de sanitària. Preocupada perquè la dona no tornava amb el petit, la mare va avisar a la seva parella i a la direcció de l'hospital. El pare de la criatura i el personal del centre van començar a buscar la dona per les instal·lacions.

La dona que es va emportar ahir a la nit el nadó ja ha sigut identificada per l’Ertzaintza tot i que encara no ha sigut localitzada, segons ha afirmat el conseller de Seguretat, Josu Erkoreka. L'autora dels fets havia assegurat als seus coneguts que estava embarassada i que havia comprat roba i una cadira de nadó. Els sanitaris que han recollit el petit han indicat que estava en bon estat de salut i l’han traslladat en ambulància al centre sanitari.

El dispositiu de l’Ertzaintza i la policia local de Bilbao per localitzar la presumpta segrestadora segueix en marxa i la investigació també continua oberta.