Cas Obert - Regió7

Cas Obert - Regió7

L'investigat pel cas Jubany va treballar al Consell Comarcal del Berguedà

El magistrat demana a l'ens documents que puguin relacionar Xavier Jiménez amb la mort de la jove

Xavi Jiménez, investigat pel crim d'Helena Jubany, arriba als Jutjats de Sabadell per declarar sobre el cas, 20 anys després de l'assassinat JORDI PUJOLAR

Nou gir del cas Jubany. El jutge ha demanat al Consell Comarcal del Berguedà "articles, assajos, llibres o qualsevol altre text" de Xavi Jiménez, l'únic investigat per la mort d'Helena Jubany i que va treballar a l'organisme en l'època dels fets. Aquesta petició s'ha donat a conèixer el mateix dia en què el magistrat ha comunicat que les mostres d'ADN trobades a la roba que duia l'Helena en el moment de la seva mort no corresponen a Jiménez. Inicialment, la policia va culpar del crim la manresana Montse Careta, que es va suïcidar a la presó i que sempre es va declarar innocent.

També va treballar a l'Ajuntament de Manresa

El pas de Jiménez pel Consell Comarcal del Berguedà no va ser l'únic a la Catalunya Central ja que aquest diari va confirmar que l'investigat també va passar per l'Ajuntament de Manresa. El consistori, però, va declinar detallar on i durant quin període hi va treballar.

El Consell Comarcal del Berguedà confirma que Jiménez hi va treballar durant uns mesos però explica que estava contractat per la Diputació de Barcelona i que, durant aquell temps, també treballava en altres institucions del territori. En aquest cas, però, el magistrat ha traslladat a la Policia Nacional, que fa funcions de policia científica, que analitzi tot allò que sigui referent a "articles, assajos, llibres o qualsevol altre text publicat o fet" per Jiménez durant la seva etapa al Consell Comarcal del Berguedà que pugui aportar més dades a la investigació.

Amb tot, el magistrat acorda reclamar al Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya un pèrit lingüístic d'ofici per analitzar el material recollit.

Les mostres d'ADN no eren de l'investigat

Les proves d'ADN han demostrat que les mostres no eren de Jiménez, però sí que ho eren d'un home. Pel que fa a l'hisop vaginal, ha donat un resultat parcial, però no han estat comparades amb ningú. Ara, a instàncies de l'acusació, el jutge ha acordat ampliar les proves d'ADN i comparar aquestes darreres amb les de Jiménez.

El resultat de les proves d’ADN de la roba d’Helena Jubany recuperades del lloc del crim eren una de les claus per determinar l'autoria dels fets. En ella s'hi ha detectat material genètic de terceres persones, motiu pel qual el jutge ja va prendre mostres a Xavi Jiménez per poder-les comparar.

En paral·lel, a més, l’Institut Nacional de Toxicologia va recuperar les mostres vaginals que es van prendre a la víctima quan se li va practicar l’autòpsia fa més de vint anys i ha alertat als Jutjats que amb les tècniques forenses actuals seria possible obtenir més informació de la que es va obtenir l’any 2001. Amb les dues mostres ja analitzades, el jutge descarta ara que el material genètic trobat a la roba de Jubany sigui el de Jiménez, però encara queda una porta oberta a saber si les mostres vaginals es poden comparar amb les de l'ara únic investigat pel crim.

Compartir l'article

stats