Té vuit anys, però n'ha passat 7,5 captiva, tancada dins d'una habitació per la seva mare i els seus avis. Aquesta és la tragèdia que ha patit una nena alemanya que agents de policia han alliberat a Attendorn, una població de 25.000 habitants situada a l'oest d'Alemanya, a prop de Colònia. La petita, amb prou feines tenia força per pujar un tram d'escales i no ha trepitjar mai un prat.

Es creu que la menor, a qui la policia ha identificat com a "Maria", ha viscut des de que va complir el mig any de vida tancada amb clau dins d'una de les habitacions de la casa familiar. "No ha vist gairebé res del món exterior”, ha afirmat el fiscal Patrick Baron von Grotthuss al diari local 'SauerlandKurier'.

Els metges que han examinat la nena alliberada -el rescat va tenir lloc el 23 de setembre però el cas no ha transcendit fins ara- no han trobar signes de maltractament físic o desnutrició, segons apunten les autoritats municipals en un comunicat. Tot i això, durant l'examen, segons els informes, la menor va dir que mai havia vist un bosc, no havia estat en un prat o no havia viatjat en un automòbil. Si bé la nena podia parlar i caminar, Grotthuss ha lamentat que "amb prou feines podia pujar escales per si sola o moure's per terrenys irregulars".

Incògnites

No se sap per què la nena ha estat amagada del públic durant gairebé tota la seva vida, ja que, segons els informes, la mare i els avis es van negar a respondre durant l'interrogatori policial. El pare de la nena, que ja estava separat de la mare en el moment del naixement, ha relatat a 'SauerlandKurier' que havia trobat una nota al parabrisa del cotxe quan la nena tenia uns sis mesos on l'exparella li notificava la intenció de mudar-se a Itàlia amb el nadó.

La mare sembla ser que també havia informat a les autoritats locals que s'havia mudat a Calàbria, al sud-oest d'Itàlia, a mitjans de 2015.

Però aquell mateix any, el pare de la nena va informar al servei de protecció de la infància que havia vist repetidament la dona i la nena a Attendorn. Per això, les autoritats van interrogar els avis materns, però aquests van assegurar que totes dues residien a Itàlia.

Penes de fins a 10 anys de presó

No va ser fins al juliol d'aquest any que les autoritats locals van tornar a investigar on era la nena, després que una parella casada que vivia en un poble proper, Lennestadt, va alertar la policia sobre un rumor que deia que una nena havia estat tancada durant anys a casa dels avis.

Feta una consulta a la policia italiana, aquesta va afirmar que ni mare ni filla no havien viscut mai a Itàlia. I onze dies després, amb una ordre judicial sota el braç, la policia i els agents de protecció de la infància van trobar la nena a casa dels seus avis.

La fiscalia investiga la mare i els avis per l'empresonament il·legal i el maltractament d'un menor. La mare, que segons els informes té 47 anys, podria enfrontar-se a fins a 10 anys de presó.