La fiscalia demana 9 anys de presó per a un home acusat d'intentar matar l'exparella a la Seu d'Urgell. Els fets van passar l'agost de 2021, quan l'home, de 54 anys i que tenia una ordre d'allunyament de la dona, va anar a casa d'ella, va colpejar la porta mentre deia "he vingut a matar-te" i, com que la dona no el va obrir, va trencar la finestra i va llençar dins del pis una bossa amb un ganivet. Els Mossos d'Esquadra van arribar quan l'home seguia colpejant la porta per intentar entrar al pis i en detenir-lo va dir "a la tercera vegada no fallaré, ara ja sé què he fet malament i quan surti de la presó la mataré". El judici es farà a l'Audiència de Lleida dijous 17 de novembre a les 12 h.

El ministeri públic sol·licita que es condemni l'home a 8 anys de presó per un delicte de temptativa d'homicidi, que se li imposin 8 anys de llibertat vigilada i que se li prohibeixi comunicar-se o acostar-se a menys de 500 metres de la víctima també durant 8 anys. També demana que se li imposi 1 any de presó més per trencament de condemna -per incomplir l'odre d'allunyament- i que pagui una multa de 4.320 euros per un delicte de danys. Així mateix sol·licita que indemnitzi la dona amb 1.185 euros pels danys causats a la porta i a la finestra.

L'acusat ja havia trencat una altra ordre d'allunyament amb anterioritat i des de llavors duia un dispositiu GPS de localització. El dia dels fets, abans de dirigir-se a casa de l'exparella, va anar a una zona muntanyosa sense cobertura i es va tallar el dispositiu per, segons la fiscalia, evitar ser localitzat. L'home va entrar en presó preventiva l'agost de 2021.