Un matrimoni d'una dona de 34 anys i el seu marit de 32 han sigut detinguts per la Policia Municipal de Madrid en deixar a les seves dues filles tancades dins un automòbil per poder anar-se'n de farra amb altra gent. Els successos han tingut lloc al districte de Puente de Vallecas (Madrid).

La Policia Local de Madrid es van presentar entre els Carrers Padre Llanos i Esteban Carros la matinada del passat diumenge, ja que diversos veïns estaven realitzant un "botellón". Just després que la Policia Local imposés les sancions pertanyents a cada individu, van observar una dona amb clara simptomatologia d'un estat ebri, dirigir-se a agafar el cotxe. La Policia en aproximar-se per sol·licitar la documentació i evitar que agafes el cotxe van veure a les dos menors mig adormides dins amb una notòria tos.

La dona va explicar que ella n'era la mare i que suposadament les menors estaven a càrrec del seu marit que havia estat denunciat minuts abans per alcoholisme a la via pública.

Davant la situació èbria de la dona i la simptomatologia de les nenes la Policia Local va decidir recórrer a avisar a Protecció Civil.

Els facultatius sanitaris desplaçats al lloc, en veure que una de les menors tenia una febre que pujava fins als 40 graus van prendre la decisió de traslladar-la, tant a ella com a la seva germana, a l'hospital Niño Jesús.

Més enllà de les proves mèdiques, també se'ls hi van realitzar entrevistes psicològiques que en observar els resultats, el psicòleg de guàrdia de l'hospital va decidir que la millor opció era derivar el cas a Serveis Socials de manera urgent. Se'ls va recomanar mesures d'acolliment davant el risc per al benestar de les menors, que portaven en dejú des de les 14.00 hores.

Les dues germanes van ingressar posteriorment a l'hospital Niño Jesús, una d'elles amb un quadre sever respiratori.

En el centre hospitalari es van personar agents especialitzats de la Unitat de Suport a la Dona, Menor i Major (UAPMMM), que tal com ho va demanar el pediatre, es va traslladar a les menors al centre d'acollida Isabel Clara Eugenia.

Finalment, els dos pares van ser detinguts (la mare aquella mateixa nit i el pare l'endemà en sortir del seu domicili).