Un incendi ha afectat aquest dilluns els baixos d'un edifici de Moià. Arrel del foc es va haver de confinar els veïns dels pisos superiors durant l'actuació dels Bombers, segons van explicar fonts del cos de seguretat a aquest diari. Els fets van tenir lloc dilluns a les 13:34 hores.

La persona alertant va trucar als serveis d'emergència alertant que sortia fum dels baixos de l'edifici de tres pisos situat al carrer de Comadran, 13-17. Un cop allà, els Bombers van comprovar que el foc s'havia originat a la cuina dels baixos i que la resident d'aquell habitatge no era dins. Llavors van apagar el foc, que va quedar controlat a les 13.48 h i després de ventilar l'edifici es va permetre tornar a sortir els veïns dels pisos superiors que havien quedat confinats.

En l'extinció de l'incendi hi van treballar 6 dotacions del cos de Bombers de la Generalitat i també efectius dels Mossos d'Esquadra i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Fonts dels Mossos expliquen que als baixos de la casa hi viu una dona gran que hauria tingut algun problema mentre feia el dinar i se li hauria encès la cuina. Un cop van arribar els serveis d'emergència la dona va ser atesa pel SEM però sense cap afectació greu. Després de l'incendi va poder retornar al seu domicili sense problemes.

Dos contenidors cremats

Durant la jornada d'ahir els Bombers van haver d'actuar també en dues ocasions més per tal d'apagar contenidors encesos. La primera actuació va ser a Manresa, concretament a la carretera de Cardona, a les 13:22 hores. Un contenidor va cremar completament i només ha sigut necessària una dotació per apagar-lo. Unes hores després, a les 17:23 hores, també va cremar un contenidor de rebuig a Olesa de Montserrat, a l'àrea de lleure de l'Areny del Molí on s'hi poden fer barbacoes.