El govern espanyol ha qualificat d'atemptat l'explosió d'una carta bomba aquest dimecres al migdia a l'ambaixada d'Ucraïna a Madrid, que ha causat un ferit lleu. El ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel Albares, ha parlat telefònicament amb l'ambaixador ucraïnès a la capital espanyola, Serhii Pohoreltsev, per interessar-se per l'estat de salut del treballador ferit.

També ha parlat per telèfon amb el ministre d'Exteriors ucraïnès, Dmitro Kuleba, per traslladar-li el suport i la solidaritat de l'executiu estatal. Albares ha parlat amb els dos alts càrrecs ucraïnesos des de la base romanesa de Festeti, a uns 200 quilòmetres a l'est de Bucarest, on visitava tropes espanyoles en missió de policia aèria a la seu de l'OTAN.

La Policia Nacional ha rebut un avís cap a les 13.00 hores que l'alertava per una deflagració a l'ambaixada. L'explosió s'ha produït quan el treballador manipulava una carta. Segons les mateixes fonts, el treballador hauria anat a un centre hospitalari pel seu propi peu. La Policia Nacional està investigant els fets, amb participació de la policia científica i la Brigada Provincial d'Informació.