A poc a poc es van descobrint més coses sobre l'aparició d'un cos esquarterat dimarts de la setmana passada en un contenidor de Barcelona. La víctima era un home alemany d'uns 50 anys que feia cinc anys que vivia en un àtic del carrer Casanova 91 de la capital catalana i que acostumava a rellogar habitacions. De fet, els dos detinguts pels fets, un home ucraïnès de 31 anys i un irlandès de 51, feia poc temps que compartien pis amb ell, segons expliquen els veïns.

Persones de l'edifici asseguren que era un home "poc sociable" i "estrany", que "consumia estupefaents" i que "rebia moltes visites d'homes". Així mateix, indiquen que un dels arrestats, el més gran, "solia anar begut". Precisament aquest, ha entrat a presó aquest dilluns a la tarda de forma provisional i sense fiança per ordre del jutjat d'instrucció número 23 de Barcelona. L’altre arrestat, l'ucraïnès de 31, ha quedat en llibertat provisional, ja que cap part n’ha demanat l’ingrés a presó. La magistrada instructora els ha pres declaració i ha ordenat la retirada del passaport, la prohibició de sortir d’Espanya i compareixences periòdiques al jutjat al segon arrestat. La causa, que no està secreta, està oberta per homicidi.

Un drapaire va fer la macabra troballa

El tors, sense cap ni extremitats, va aparèixer poc abans de les 11 del matí del dimarts 29 de novembre quan un drapaire va trobar una maleta que contenia un tors d'un home a l'interior d'un contenidor de rebuig ubicat a la cantonada entre els carrers de Casanova i l'avinguda Roma. L'home va apropar-se a l'estanc on habitualment compra tabac i va alertar al botiguer, segons va explicar la persona que regenta l'estanc a l'ACN. Tots dos van anar a comprovar-ho al contenidor i van alertar una ambulància que passava pel carrer. El personal mèdic va ser el que va avisar els serveis municipals que informar els Mossos. 

Imatge d'un agent dels Mossos d'Esquadra al costat del contenidor on es van localitzar les restes humanes ACN/Norma Vidal

La comitiva judicial al complet, amb la magistrada, el lletrat, el fiscal i el forense, van desplaçar-se al lloc per fer les diligències corresponents i procedir a l'aixecament del cadàver. Posteriorment, tres camions de neteja van endur-se tota la bateria de contenidors perquè els Mossos procedissin a examinar-los. El cas està en mans del jutjat d'instrucció número 23 de Barcelona.

Angoixa entre els veïns de l'edifici on vivia l'home

Els veïns de l'edifici del carrer Casanova 91 on vivia l'home que va aparèixer esquarterat es mostren angoixats i espantats amb els fets. La porteria ha estat un anar i venir de veïns i periodistes al llarg de tot el dia d’avui. Els residents s’han mostrat molt sorpresos amb les informacions que han aparegut als mitjans de comunicació aquests dilluns i també força espantats amb el fet que finalment el jutge hagi deixat un dels detinguts en llibertat amb càrrecs. "No els coneixíem massa perquè tampoc es relacionaven amb massa gent i feia poc que vivien aquí", han apuntat els veïns que han assegurat que tot i que la conducta de la víctima sovint era "estranya" i "sortia poc de casa", mai haguessin pensat "que tingués problemes o que pogués acabar així".

Així mateix han assegurat que en cap moment va veure cap moviment estrany ni va escoltar crits o soroll de baralles procedents de l'immoble. "Ens ha agafat tot per sorpresa perquè aquesta és una zona molt tranquil·la", han indicat.

Detall de la cinta de precintat que van col·locar els Mossos a la porta del pis on vivia la víctima i els dos detinguts ACN/Norma Vidal

La portera de la finca, Sonia García, ha explicat que tots els pisos de l'edifici són de lloguer. Ha detallat que la víctima feia quatre o cinc anys que vivia en un dels dos àtics i que alhora rellogava algunes habitacions. "Per aquí passava molta gent diferent, sobretot homes", ha apuntat la portera, que ha dit que els dos investigats feia poc temps que havien arribat al pis: "Potser un parell de setmanes", ha comentat García.

Els amics el buscaven

Ha relatat que pocs dies després que aparegués el tors a l'interior de la maleta que un drapaire va localitzar al contenidor de davant l'edifici, van contactar-la amics de la víctima. "L'havien estat trucant i no hi havien pogut parlar i em van preguntar si jo l'havia vist recentment", afirma la dona que diu que ella mateixa va acompanyar un d'aquests amics a parlar amb el gestor de finques de l’edifici: "Li vam demanar si havia abandonat el pis o alguna cosa i ens va dir que no", ha comentat.

García ha indicat que divendres pel matí van venir els Mossos preguntant per l'home i van pujar a la setena planta on es trobava el pis. "Van picar i en un primer moment no van obrir-los la porta, però després van sentir soroll a l'interior i finalment van acabar detenint l'home ucraïnès", assegura. Segons relata, la policia es va quedar fent guàrdia tot el dia a l'exterior de l'edifici i al vespre, prop de la mitjanit, va aparèixer l'altre inquilí, que és l'irlandès que ha acabat entrant a presó. "També se'l van endur detingut", ha afirmat. 

Imatges de les càmeres de seguretat

Empleats de la benzinera Cepsa ubicada a l'avinguda Roma, han assenyalat que van cedir les imatges de les càmeres de videovigilància de l'establiment als Mossos d'Esquadra. "No vam visionar-les prèviament però ens les van demanar i les hi vam donar", han assegurat. En aquest sentit, fonts properes al cas han afirmat que aquestes imatges, juntament amb d'altres procedents de càmeres de la zona, haurien estat claus per poder veure el moment en què la maleta va ser dipositada a l'interior del contenidor.