Detenen el tenor Albert Deprius per abusar d'una alumna a Calella

Se l'imputen delictes d'agressió sexual, assetjament i contacte amb menors a través de xarxes socials

Imatge d'arxiu del tenor Albert Deprius

Imatge d'arxiu del tenor Albert Deprius / EPC

ACN

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns el tenor Albert Deprius, acusat d'abusos a una menor, alumna seva, entre els anys 2010 i 2014, segons ha avançat l'ARA i han confirmat a l'ACN fonts de la investigació. La jove, que llavors tenia entre 14 i 18 anys, el va acabar denunciant el passat novembre. Al músic se l'imputen delictes d'agressió sexualassetjament i contacte amb menors a través de xarxes socials. Després de la detenció, es preveu que dimarts passi a disposició judicial als Jutjats d'Arenys de Mar (Maresme).

Deprius és director de l'escola de música Can Salom de Calella (Maresme); director del Cor i Orquestra Harmonia, i director artístic, també a Calella, de la Temporada Lírica i el Festival Internacional Canta al Mar.

Segons ha avançat l'ARA, almenys una segona víctima l'hauria denunciat també al mes de juliol i una tercera dona ho va fer l'any 2016. Llavors, però, el cas s'hauria resolt amb un acord extrajudicial. Els Mossos no confirmen per ara aquest extrem i afirmen que la investigació continua oberta després de la darrera denuncia, que és la que ha desencadenat la detenció.

Deprius va estudiar al Conservatori Superior de Música del Liceu i ha participat en lírics, òperes i sarsueles d'arreu del món. A més del Palau de la Música, el Gran Teatre del Liceu o l'Auditori de Barcelona, Deprius ha passat també per reconeguts escenaris de l'estat espanyol, França, Itàlia, Rússia, Panamà, Colòmbia o Cuba.