Els Mossos d'Esquadra activaran 2.768 agents per Cap d'Any

Un dispositiu especial controlarà la seguretat ciutadana i la del trànsit

Imatge d'una comissaria dels Mossos d'Esquadra

Imatge d'una comissaria dels Mossos d'Esquadra / ACN

ACN

2.768 agents dels Mossos d'Esquadra vetllaran per la celebració "pacífica i segura" del Cap d'Any a Catalunya, segons ha informat l'Àrea de Comunicació de la Direcció General de la Policia. El dispositiu especial que s'ha dissenyat per a la vetllada té l'objectiu, també, de mantenir l'ordre pública i la seguretat ciutadana arreu del territori català i de garantir la mobilitat segura a la xarxa viària i els desplaçaments al transport públic. Els policies vigilaran també la seguretat i el "normal desenvolupament" de les concentracions multitudinàries i actes festius als espais públics. Un altre dels objectius és prevenir els possibles delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual i la protecció de les víctimes especialment vulnerables.

Els 2.768 agents del dispositiu centraran l'activitat en reforçar la presència policial i els patrullatges preventius. També faran controls preventius de trànsit en diferents vies de circulació i nodes de comunicació. A banda, es faran controls específics en emplaçaments on es preveuen grans aglomeracions de persones i s'inspeccionaran locals i llocs on estiguin previstes celebracions.

Durant tot el dispositiu, que ha començat aquest divendres i acabarà a les deu del matí de l'1 de gener, es reforçarà també la presència d'agents de paisà a les zones on es concentrarà un major nombre de persones, amb l'objectiu de detectar la possible presència de delinqüents habituals.