Cau un tros de façana d'una nau industrial a Sallent

La teulada i el tros de la façana de la fàbrica abandonada han cedit a causa d'unes humitats que hi havia al sostre · A causa de l'incident, la circulació a la C-16Z, entre Sallent i Balsareny, ha quedat tallada ·

Ensurt per la caiguda de la façana d'una nau industrial de Sallent

Mireia Arso

Efectius de la policia local de Sallent i dels Bombers de la Generalitat han treballat aquest matí en el despreniment d'un tros de la façana d'una nau industrial de Sallent. L'accident ha tingut lloc a les 7:40 hores, quan la paret i una part de la coberta d'una fàbrica situada al número 67 del carrer Carretera, a tocar de la confluència del Pont Nou, ha cedit. Segons han informat fonts dels Bombers, l'edifici afectat està abandonat.

La teulada i el tros de la façana han cedit a causa d'unes humitats que hi havia a la teulada i que no eren visibles des del carrer ni des dels balcons de les cases del davant, segons ha explicat l'alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, a Regió7. La nau està buida, amb les finestres tapiades i sense ús des del 2009, quan va tancar l'empresa sallentina Cominal.

Ribalta explica que no tenien cap avís sobre l'estat de l'estructura perquè la zona on hi havia les humitats no era visible a simple vista i la façana de l'edifici no semblava que tingués cap tipus d'afectació. En tot cas, els serveis municipals estan estudiant l'estat de l'estructura i els riscos que pot comportar per decidir si caldrà esfondrar més part de l'edifici o si caldrà prendre algun altre tipus de mesura. 

Efectius dels Bombers treballen en el despreniment d'una part de la façana d'una nau industrial de Sallent

Efectius dels Bombers treballen en el despreniment d'una part de la façana d'una nau industrial de Sallent / Policia Local de Sallent

El veí de la casa situada just al costat de l'esfondrament ha explicat a aquest diari que l'ha despertat un fort soroll i que ha pensat que era un llamp que havia caigut a prop. Ha tornat a dormir i ha sigut després, quan ha sortit al carrer, quan ha vist la runa i els serveis d'emergència treballant. "Ja havien caigut llamps forts aquí al voltant i per això no m'he preocupat", explica el veí que assegura que res feia pensar que podia caure part de la nau que té al costat de casa seva.

Vaig pensar que era un llamp que havia caigut a prop

Un veí del carrer Carretera

En total, s'ha desprès 1/4 part de la teulada de la nau. A causa del despreniment, s'han vist afectats tres vehicles que es trobaven aparcats a la vorera situada al costat de l'edifici afectat. Segons fonts de la policial municipal, cap persona ha resultat ferida.

Cotxes afectats per l'incident al carrer Carretera de Sallent

Cotxes afectats per l'incident al carrer Carretera de Sallent / Policia Local de Sallent

Fins al lloc dels fets també s'ha desplaçat l'arquitecte municipal per fer una avaluació de l'edifici i s'ha alertat a la companyia elèctrica per comprovar que l'incident no hagi afectat el pal elèctric connectat a la nau. En conseqüència, s'ha tallat la circulació a la C-16Z, entre Sallent i Balsareny, mentre s'efectuen les tasques de revisió i retirada de material desprès.

Subscriu-te per seguir llegint