Investigació oberta

Detingut a Sitges un dels pederastes més buscats

L'home va abusar d’almenys sis menors d’entre 3 i 10 anys

L'home, en el moment de la seva detenció

L'home, en el moment de la seva detenció

ACN

La Policia Nacional ha detingut a Sitges (Garraf) un pederasta que va agredir sexualment diversos menors del seu entorn més pròxim. L’arrestat, ara a presó provisional, gravava les agressions ocultant el seu rostre i les penjava a internet, en diferents canals de la web fosca utilitzats per pedòfils de tot el món.

Segons informa la policia en un comunicat, s’han pogut identificar fins ara sis víctimes d’entre 3 i 10 anys i s’ha provat que l’autor perpetrava agressions almenys des del 2016. Les víctimes fins ara identificades eren fills d’amics o menors amb qui havia conviscut, tots nens. La investigació continua oberta i no es descarten més víctimes, ja que s’ha detectat que l’investigat, de nacionalitat australiana, havia sigut monitor de diferents clubs de futbol.

Segons ha pogut saber l’agència ACN, la detenció va tenir lloc l’11 de gener passat a Sitges, on residia l’home. La cooperació policial internacional, concretament de la policia de Queensland (Austràlia) i la Interpol, ha sigut decisiva en el desenvolupament de la investigació, en la qual també ha col·laborat la Policia Local de Sant Pere de Ribes.

El detingut utilitzava fortes mesures de seguretat, per la qual cosa els agents han hagut de recórrer a tècniques de reconeixement d’imatge i intel·ligència policial per poder identificar el presumpte autor dels fets.

Vídeos i fotos a internet

La investigació es va iniciar quan agents especialitzats de la Policia Nacional van analitzar imatges d’agressions sexuals a menors que havien sigut detectades en diferents fòrums d’internet fosca i que semblaven gravades a Espanya. Concretament, es tractava de diversos vídeos i fotografies.

Arran de l’anàlisi dels comportaments i escenaris dels arxius investigats, es va acreditar que les imatges havien sigut gravades a Espanya per una persona de parla espanyola amb modismes «característics». Gràcies a una de les imatges en les quals apareixia parcialment l’exterior a través d’una finestra, es va poder determinar el punt geogràfic exacte on havia sigut presa així com l’apartament des d’on s’havia realitzat, en el partit judicial de Vilanova i la Geltrú.

D’altra banda, els agents van examinar minuciosament com s’expressava l’investigat així com trets parcials d’una de les imatges i es va confirmar que es tractava del sospitós, que a més podria estar tenint contacte en l’actualitat amb menors, per la qual cosa es va precipitar l’actuació policial.

L’escorcoll va acreditar que un dels llocs de la comissió dels fets era aquesta mateixa vivenda, així com un altre domicili en un poble pròxim en el qual va residir en el passat.

Almenys sis víctimes

Els agents van localitzar noves imatges, totes de nens, i van aconseguir individualitzar-los. Fins al moment, s’ha pogut identificar sis víctimes; dues de 3 i 7 anys quan van ser agredides; una tercera, d’edat similar, que va patir tocaments; dues més, d’entre 8 i 10 anys, que van ser fotografiades despullades; i una última identificada com a víctima d’agressió sexual, tot i que no se n’han localitzat filmacions fins ara.

Els agents també van trobar abundants rastres d’haver accedit a la internet fosca, inclosos enllaços a fòrums secrets i molta pornografia infantil poc coneguda descarregada d’aquests llocs. S’han intervingut quatre discos durs, tres targetes de memòria, un mòbil i una càmera d’acció.