El FNC diu que l'agressor del seu cap de llista era de l'«esquerra independentista»

Arran nega cap vinculació amb els fets que van passar la matinada de divendres en un bar de Manresa

Bernat Bernabeu, del FNC

Bernat Bernabeu, del FNC / EUROPA PRESS

Pilar Màrquez

Pilar Màrquez

Fonts del Front Nacional de Catalunya (FNC) assenyalen que l’agressió relatada per dos dels seus alcaldables al Bages va ser comesa per una persona vinculada a l''"esquerra independentista" de Manresa. Bernat Bernabeu, cap de llista de la formació d’extrema dreta a Navarcles, hauria rebut un cop amb una ampolla de vidre quan intentava separar un dels seus companys d’una altra persona. Posteriorment va anar als Mossos d’Esquadra a presentar una denúncia. 

Arran nega cap vinculació amb els fets segons han fet arribar fonts properes al col·lectiu consultades per aquest diari, que ha intentat sense resultat obtenir la versió dels fets de la part denunciada.

Testimonis oculars d’aquella nit amb què ha pogut contactar Regió7 parlen d’una forta discussió "entre dos grups", amb la política com a rerefons. La seguretat del bar manresà va intervenir per separar-los i, després, els grups es van dispersar.

L’alcaldable navarclí del FNC va reiterar aquest diumenge, com dissabte, que la qüestió és en mans dels Mossos i que, per tant, confia que la denúncia interposada segueixi el seu curs.

Els fets van passar al bar Gris de Manresa, al carrer dels Arcs de Santa Llúcia, la matinada de divendres. Segons la versió del FNC, diverses persones a qui només coneixien de vista els haurien insultat acusant-los de ser "feixistes" i "sionistes" i haurien retret a Bernat Bernabeu militar en un partit d’extrema dreta, "malgrat ser homosexual". L’agressió, que s’hauria produït després, va causar-li una contusió, segons la declaració feta a la policia.

La investigació dels Mossos d’Esquadra es manté oberta.