En estat crític un home atropellat a Prullans mentre intentava recuperar dos cavalls que s'havien escapat

L'accident ha tingut lloc a la N-260 i la víctima ha estat evacuada en helicòpter

Arnau Valverde

Arnau Valverde

Un home ha resultat ferit crític aquest matí en un atropellament a la carretera N-260, al terme municipal de Prullans. L'home estava fent una ruta amb cavall quan se li ha escapat. En intentar recuperar-lo, ha entrat a la carretera i un cotxe l'ha acabat atropellant, segons han indicat fonts dels Bombers de la Generalitat a aquest diari.

Veïns de Martinet consultats per aquest diari han confirmat que es tracta d'un ramader de Montellà i que se li haurien escapat dues eugues de la parcel·la que cuidava, que són les que estaria intentant recuperar quan ha patit l'accident. Cap dels animals ha resultat ferit, segons Bombers.

Els serveis d'emergència han rebut l'avís de l'accident pocs minuts abans de les 8 del matí. Ha tingut lloc al punt quilomètric 203 de l'N-260, coneguda també com a Eix Pirinenc. Arran de l'accident, el vianant ha patit ferides greus. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) primer ha fet un trasllat amb ambulància però desprès els Bombers l'han traslladat amb helicòpter a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona amb diagnòstic crític. El conductor del turisme implicat ha resultat ferit amb diagnòstic menys greu i ha estat traslladat a l'hospital de la Seu d'Urgell.

Els Bombers hi han destinat 4 dotacions a més de l'helicòpter del Grup d'Actuacions Especials (GRAE), que ha efectuat el trasllat del ferit crític a Barcelona. El SEM, per la seva banda, hi ha enviat dues unitats terrestres i l'helicòpter medicalitzat.

Arran de l'accident s'ha tallat el tram de la carretera N-260 entre Martinet i Prullans a les 8 del matí per tal de tractar els ferits i d'evitar que hi hagués més accidents relacionats amb els cavalls fugits. No s'ha pogut normalitzar la circulació fins pràcticament dues hores més tard.