Les peticions de presència policial preventiva en els partits de futbol on es considera que hi pot haver risc d'incidents han incrementat un 63% respecte la temporada passada, especialment en els partits de les categories amateur masculí i juvenil. És una de les conclusions del balanç que han fet la Federació Catalana de Futbol, els Mossos d'Esquadra i la Direcció General de l'Administració de Seguretat (DGAS) sobre l'evolució que està tenint la col·laboració entre totes les entitats.

També ha augmentat molt notablement la presència d'observadors federatius, passant de les 150 actuacions de la temporada 2020-2021 a les 675 el curs passat, el 2021-2022. Això suposa un creixement del 350% i un sobrecost en el pressupost federatiu de gairebé 30.000 euros.

De cara al futur, altres actuacions previstes seran demanar formalment a la Comissió contra la Violència en Espectacles Esportius de Catalunya, organisme que depèn de la Generalitat i que compta amb representació, entre d'altres, de l'FCF, que reprengui les seves reunions de seguiment, pausades des d'abans de l'esclat de la Covid-19. Tanmateix, en les pròximes setmanes es reforçarà la presència de la campanya #JoJugoNet, a través dels comptes oficials a les xarxes socials.

Estrènyer el cerc als espectadors violents

Durant la jornada de treball, alhora, s'ha valorat especialment el salt qualitatiu en la col·laboració interinstitucional per identificar i sancionar els espectadors violents. L'any 2022, la DGAS va imposar 41 sancions de prohibició d'accés a recinte esportiu a espectadors que haurien incomplert la normativa esportiva catalana, les quals es notifiquen a tots els clubs catalans de futbol i futbol sala, a través de l'FCF, com a part d'execució de la sanció.

D'aquesta manera, hi ha més alertadors que poden avisar a les autoritats si detecten un incompliment d'una sanció d'accés a recinte esportiu. Aquesta acció pot comportar-li a l'infractor multes econòmiques de fins a 60.000 euros i la prohibició d'accés a un recinte esportiu per un temps de fins a quatre anys.