Detenen a Gironella una persona implicada en una onada de robatoris en habitatges i ermites d'Aragó

El detingut formava part d'un grup criminal que havia delinquit en petites localitats de Sòria, Saragossa i Terol

Un agent de la Guàrdia Civil

Un agent de la Guàrdia Civil / Arxiu

EFE

La Guàrdia Civil de Terol, en el marc de l'operació Peramón, ha detingut quatre persones, una d'elles a Gironella (Berguedà), com a presumptes autores de fins a dotze robatoris amb força, deu d'ells en segons habitatges i dos en ermites, comesos en localitats de Sòria, Saragossa i Terol.

Els agents van iniciar la investigació després de localitzar un telèfon mòbil abandonat pels autors en un habitatge de Peracens (Terol) amb la intencionalitat d'inculpar a d'altres individus. Mitjançant la pertinent autorització judicial, els investigadors van dur a terme l'estudi i anàlisi del contingut del mòbil, que va propiciar la identificació del propietari de l'evidència.

Amb la informació bolcada i d'altres mesures tecnològiques, la Guàrdia Civil va desenvolupar més investigacions operatives que van concloure amb la identificació dels quatre integrants del grup criminal, el centre neuràlgic del qual se situava a Ateca (Saragossa). Les detencions van ser dutes a terme a principis del mes de desembre a les localitats d'Ateca i Terrer (Saragossa). A finals del passat mes de gener van detenir a Gironella el quart integrant del grup.

Dels robatoris amb força que se'ls imputen, quatre van ser comesos a Peracens i Almofalla (Terol), quatre més en habitatges i una ermita de les poblacions de Castejón de las Armas, Terrer i Ibdes, a la província de Saragossa i dos en un habitatge i una ermita de les localitats de Miñana i Bliecos (Sòria).

Els detinguts buscaven segones residències, en localitats d'escassa població que anteriorment havien controlat i a les quals es desplaçaven de nit, i, de manera organitzada, forçaven el pany de la porta principal de l'immoble i creaven desordre en l'habitatge amb l'objectiu de trobar d'objectes de valor com ara: joies, diners, monedes antigues o relíquies petites de fàcil ocultació.

Tant les diligències instruïdes, com els detinguts, van quedar a disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Terol, el titular del qual va decretar la seva llibertat provisional.