Troben un projectil de la Guerra Civil en les obres d'ampliació de l'aparcament de Denso

Una excavadora ha localitzat l'artefacte aquest migdia i els Tedax dels Mossos l'han fet explotar de forma controlada aquesta tarda

Un agent dels Tedax preparant l'explosió del projectil

Un agent dels Tedax preparant l'explosió del projectil / Mossos

Redacció

Els Mossos d'Esquadra han fet explotar aquesta tarda un projectil de la Guerra Civil que s'havia localitzat durant les obres a l'aparcament de l'empresa Denso, a Sant Fruitós de Bages. Una excavadora ha trobat l'artefacte al voltant de les 12 del migdia mentre treballava en l'ampliació de l'aparcament i, en veure'l i comprovar que es tractava d'un projectil, els responsables de l'obra han trucat al 112.

Imatge del projectil de la Guerra Civil trobat durant les obres

Imatge del projectil de la Guerra Civil trobat durant les obres / Mossos

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat els Tedax dels Mossos d'Esquadra i han comprovat que es tractava d'un projectil de la Guerra Civil. Per evitar riscos en el cas d'un trasllat de l'artefacte, els agents han decidit explotar-lo allà mateix aprofitant el forat que ja havia fet l'excavadora. Així, l'artefacte s'ha fet esclatar durant aquesta tarda.

Els Mossos d'Esquadra recorden que, en cas de trobar un artefacte d'aquest tipus, mai s'ha de tocar i s'ha d'avisar al 112, ja que un sol moviment podria fer-lo explotar.