Minut de silenci a Sallent per la bessona morta en precipitar-se pel balcó

La seva germana es troba estable però crítica · L'alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, ha apuntat que s'han activat tots els protocols per donar suport als afectats

Minut de silenci a Sallent per les bessones que s'han precipitat des d'un tercer pis

Arnau Valverde

Arnau Valverde

Arnau Valverde

Sallent ha fet aquest migdia un minut de silenci per la menor que va morir ahir en precipitar-se d'un tercer pis al mateix municipi. Veïns, companys del centre i representants de l'Ajuntament han participat en l'acte, que ha tingut lloc a la una del migdia a la plaça de la Vila, davant del consistori. La seva germana bessona es troba estable però crítica. 

Abans del minut de silenci l'alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, ha destacat que els Mossos d'Esquadra continuen investigant els fets i ha demanat que no s'expliquin informacions errònies sobre el cas. El batlle ha explicat que l'Ajuntament té tots els dispositius disponibles per la família de les menors i a les persones afectades i que també s'ha activat un protocol d'actuació en l'àmbit educatiu. 

L'alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, durant el minut de silenci

L'alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, durant el minut de silenci / Mar Martí

Els Serveis Socials de l'Ajuntament de Sallent eren coneixedors de la situació de la família. Els Mossos d'Esquadra mantenen la investigació oberta i no descarten cap hipòtesi. D'altra banda, un veí i familiar de les bessones ha assegurat que les nenes patien bullying a l'institut "pel simple fet de ser argentines".

L'accident es va produir dimarts passades les tres de la tarda al carrer Estació, en un habitatge plurifamiliar de la cruïlla d'entrada a la població, a l'alçada del Pont Vell o de Pere Otger. Una de les dues bessones va morir en caure des del tercer pis, i l'altra va ser traslladada a l'hospital Parc Taulí de Sabadell amb greus lesions.

Tres dies de dol i suspensió dels actes del Carnaval

El consistori ha decretat tres dies de dol i ha suspès els actes que quedaven del Carnaval com a mostra de condol a la família i als joves que estudiaven amb les dues germanes. Aquest dimecres, entre altres actes se celebrava la rua de l'enterrament de la sardina, que tradicionalment és un dels actes més seguits després de la rua multitudinària de dissabte.