El Club de Futbol Camarles, on militaven les tres víctimes mortals de l'accident del Perelló, atura l'activitat

L'entitat havia avançat el partit del primer equip a dissabte perquè els aficionats es desplacessin al Pinell de Brai

Un membre del club de futbol de Camarles mirant el crespó negre col·locat a les grades com a mostra de condol per la mort de tres joves del municipi, jugadors de l'entitat, en un accident de trànsit

Un membre del club de futbol de Camarles mirant el crespó negre col·locat a les grades com a mostra de condol per la mort de tres joves del municipi, jugadors de l'entitat, en un accident de trànsit / JORDI MARSAL/MAR ROVIRA

ACN

 El que havia de ser una festa, amb desenes d'aficionats del Camarles desplaçats al camp del Pinell de Brai per veure jugar l'equip de la quarta divisió catalana, va acabar convertint-se en una "vall de llàgrimes". El Club de Futbol Camarles, on militaven els tres joves morts -un a la categoria infantil i dos al juvenil- quan cobrien el trajecte per assistir com a públic al matx, ha decidit aturar tots els entrenaments i l'activitat, com a mínim, fins que tinguin lloc els funerals. El cop ha estat immens. La junta directiva del club es reunirà aquest dilluns al vespre per decidir si se celebra algun homenatge. De moment, dos crespons negres presideixen l'entrada i la grada de l'estadi.

Havien omplert un autocar amb 60 persones, entre les quals la plantilla de 24 jugadors. El Camarles, líder del grup 20 de quarta catalana, jugava al camp del segon classificat. El club, fins i tot, havia avançat a dissabte a la tarda el partit del primer equip perquè els seguidors es podessin desplaçar fins al Pinell de Brai per animar-los.

"Juguen tot nois del poble, hi ha molta eufòria i estan molt animats. Van emplenar un bus i la gent els segueix perquè un és amic, l'altre familiar, tots del poble", ha explicat el secretari del club, Josep Bertomeu. La grada del Pinell, explica, es va omplir. També gràcies a veïns de Camarles que s'hi havien desplaçat amb cotxes particulars, com els tres joves morts i el conductor, greument ferit.

Els primers rumors sobre la gravetat del sinistre no van trigar a arribar als jugadors i aficionats. "Al saber la notícia, va ser una vall de llàgrimes. El desastre és total", ha rememorat, abatut, el mateix Bertomeu. El partit es va acabar suspenent.

Ara, fins que tinguin llocs els funerals, el club ha aturat tota l'activitat i està pendent de reunir-se per decidir si convoca algun acte de record o homenatge. L'equip del més jove dels jugadors, de l'equip de categoria infantil, s'havia proclamat campió aquest dissabte passat. "L'activitat ha de continuar, els nois han de continuar entrenant i se n'ha d'anar la boira que tenen el cap. Si paralitzem -el club- es farà bola més grossa i hem d'intentar, tot i que no marxi el record, continuar", ha tancat Bertomeu.