Els comerços de Manresa podran alertar d'un intent de robatori a través d'una aplicació

El sistema també permet informar de la presència d’una persona sospitosa pels voltants, sol·licitar assistència mèdica, l’assistència de bombers o trucar la Policia Local

L'aplicació mòbil que permet alertar la Policia Local

L'aplicació mòbil que permet alertar la Policia Local / Aj. Manresa

Redacció

Una nova aplicació mòbil permetrà als comerços enviar una alerta informàtica a la Policia Local només pitjant un botó en el moment en què siguin víctimes d’un intent de robatori o quan detectin una persona sospitosa per tal que les patrulles es puguin activar immediatament i impedir el fet delictiu. L’aplicació ha estat fins ara en període de proves en set establiments comercials de Manresa, i a partir d’ara s’ofereix a tots els comerços i negocis de la ciutat que ho sol·licitin, i que estiguin oberts al públic.

Cada establiment que la tingui disposarà d’un enllaç personalitzat a una web que li permetrà notificar qualsevol incidència pitjant diferents botons. Tant podrà fer-se servir en un dispositiu mòbil com en un ordinador. Així, en el moment en què sigui necessari, els responsables de l’establiment podran pitjar un botó per avisar d’un intent de robatori en marxa o de la presència d’una persona sospitosa pels voltants. També podran pitjar botons per sol·licitar assistència mèdica o l’assistència de bombers. L’aplicatiu també permet fer trucades a la Policia Local, el 061 o el 112.

En prémer el botó, s’activarà un avís telemàtic que arribarà als panells de la Policia Local de Manresa. El missatge informarà sobre el que estigui succeint (intent de robatori, persona sospitosa, etc.), el nom del comerç, l’adreça i el telèfon. En aquell moment, la policia s’activarà per evitar la consumació del fet delictiu o per evitar que es produeixi.

La iniciativa es va concretar en el marc de les reunions de la Taula de Seguretat de Manresa, tot responent a una petició del sector comercial de la ciutat. L’aplicació web ha estat desenvolupada pel departament d’Informàtica de l’Ajuntament de Manresa i ha estat provada amb èxit en set supermercats i botigues del centre de la ciutat, amb la col·laboració de la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC).

Tots els establiments oberts al públic poden sol·licitar aquesta aplicació, presentant una instància genèrica des de la seu electrònica de l'Ajuntament de Manresa, sol·licitant donar-se d'alta a l'aplicació policial d'ajuda al comerç. Aquesta comunicació també ajudarà el cos policial a mantenir al dia el fitxer de titulars de comerços i telèfons d’avís en cas d’alarma.