L'oratori del nou tanatori de Mèmora, a Manresa, ha quedat petit aquest migdia per acomiadar Òscar Molina, el jove de 28 anys de Sant Joan de Vilatorrada mort dijous en un accident a la mina de Súria quan duia a terme l'avaluació d'una part de galeria amb dos companys més que també van perdre la vida. Prop d'un miler de persones entre familiars, companys de la mina, amics, veïns i autoritats han assistit al funeral, que ha estat marcat per la seva emotivitat. 

Abans del funeral, durant la vetlla que s'ha celebrat entre les 10 del matí i les 12 del migdia, al tanatori ja hi havia desenes de persones que han volgut acompanyar la família en aquests moments difícils. Poc abans de la cerimònia, un cop s'ha obert la sala, s'han col·locat diverses ofrenes florals i l'oratori s'ha omplert ràpidament. De fet, part dels assistents han hagut de seguir el funeral de peu al voltant de la sala i desenes de persones ho han fet directament des de fora, ja que havia quedat petita.

La cerimònia ha estat marcada per l'emotivitat. Familiars, amics i l'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Solernou, han volgut dedicar unes paraules al geòleg santjoanenc. Tots han coincidit en què era una persona molt alegre, col·laboradora, lleial i, sobretot, un bon amic. També han destacat la passió que sentia Molina per la Patum de Berga, municipi on va passar part de la seva infantesa abans de traslladar-se al Bages amb la família. De fet, tant l'entrada com en la sortida del fèretre s'han fet amb la música dels gegants de la Patum.

Òscar Molina va néixer a Berga i quan tenia 8 anys es va traslladar a Sant Joan de Vilatorrada amb la seva família. "Un dels seus talents era fer-se estimar allà on anava. Sempre sumava", ha dit el responsable de dirigir la cerimònia. Passar la seva infància a Berga el va fer enamorar-se de la Patum, on havia seguit anant cada any. També va exercir com a monitor de colònies i formava part del Sidral, l'entitat organitzadora de la festa major infantil de Sant Joan de Vilatorrada. També era una persona molt compromesa. S'havia tret dues carreres universitàries i anava cap a la tercera. El santjoanenc també era molt aficionat a l'esport, especialment al bàsquet, i de la naturalesa. De fet, el fèretre estava acompanyat d'un casc de miner i una pilota de bàsquet.

"Ens ha vist créixer i li prometem que a partir d'ara viurem totes les patums en honor seu", ha dit una de les seves millors amigues de Berga. Els seus familiars han destacat els seus valors. "Gràcies per ser un exemple a seguir, sempre m'has ensenyat a anar pel bon camí, a estimar a tothom i gràcies a tu m'he adonat que la família és el més important", ha dit un dels seus cosins. Els amics també han volgut tenir un record i han apuntat que era una persona que sempre tenia un somriure a la cara i que era "com un germà gran". "Ens va ensenyar que es pot crear una família més enllà dels lligams de sang, ha dit un company del Sidral. Finalment, l'alcalde de Sant Joan ha dit que el poble "està en estat de xoc". "Cap feina pot posar en perill la vida de les persones i malauradament això ha passat", ha lamentat Jordi Solernou que ha afegit que "li esperava un gran futur com a geòleg".

A la cerimònia hi han acudit també diverses autoritats com l'alcalde de Manresa, Marc Aloy; el de Sant Joan, Jordi Solernou; la delegada de la Catalunya Central, Montserrat Barniol; el director de l'EPSEM de la UPC, Pere Palà així com el conseller delegat d'ICL, Patricio Chacana.