La marató de donació de sang dels Bombers arriba a Manresa aquest dijous

La iniciativa vol aconseguir que 3.500 persones donin sang en les 40 campanyes que es duran a terme arreu de Catalunya

Imatge promocional de la iniciativa dels Bombers i el Banc de Sang

Imatge promocional de la iniciativa dels Bombers i el Banc de Sang / Bombers

Redacció

Aquest mes es posa en marxa la 9a edició de la campanya "Els bombers i les bomberes t’acompanyen a donar sang", que suma esforços entre els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits. Més d’una vintena de parcs de bombers dinamitzaran les prop de 40 campanyes per aconseguir que 3.500 persones hi vagin a donar sang. El parc de Bombers de Manresa també hi participarà aquest dijous amb una jornada amb diverses activitats.

El Banc de Sang de Manresa, a l'hospital Sant Joan de Déu, acollirà la marató de bombers aquest dijous. Els professionals del parc manresà han preparat una sèrie de sorpreses per totes les persones que s'acostin a donar sang. Durant tota la jornada es podrà visitar l'exposició de vehicles històrics utilitzats pel cos de bombers. També es comptarà amb alumnes d'IFE i TVA de l'escola Jeroni de Moragas (Fundació AMPANS) que col·laboraran voluntàriament amb la marató durant el matí. A més, els donants podran degustar un refrigeri molt especial gentilesa del forn de pa Jorba i el forn de Cabrianes. 

Preocupa la Setmana Santa

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves de sang en uns nivells òptims. Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen al cap de cinc dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.