Els Mossos detenen un professor de l'institut de Bagà acusat de fer tocaments a dues menors

Dues famílies l'han denunciat per una agressió sexual a les seves filles de 12 i 13 anys

Imatge de l'institut Alt Berguedà de Bagà

Imatge de l'institut Alt Berguedà de Bagà / MIQUEL SPA

La comissaria dels Mossos d'Esquadra de Berga va registrar dilluns a la tarda dues denúncies d'una família del Berguedà i una altra de la Cerdanya perquè un professor de l'institut Alt Berguedà de Bagà presumptament hauria fet tocaments a dues alumnes de primer d'ESO. El professor ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra aquesta tarda, segons ha confirmat el mateix cos a Regió7.

Es tracta de les famílies de dues alumnes de dotze i tretze anys que cursen primer d'ESO que asseguren haver estat víctimes de tocaments per part d'un mateix professor en el transcurs de la classe. Segons ha explicat una de les famílies denunciants, el cas es va produir dimecres de la setmana passada. Una vegada van tenir coneixement dels fets per part de la filla, es van posar en contacte amb l'institut per denunciar la situació. Aquesta família ha assegurat que el professor va continuar donant classe quatre dies fins aquest dilluns, la qual cosa ha generat malestar per part dels denunciants.

El Departament d'Educació ha explicat a aquest diari que el centre educatiu ha actuat ràpidament des que la direcció ha rebut la queixa de les famílies. Fonts del departament havien assegurat aquest migdia, abans de la detenció, que el professor continuaria treballant però amb vigilància a l'aula. Ara caldrà veure, davant la detenció, en quina situació queda i què fa el Departament al respecte. Paral·lelament, la Inspecció d'Educació i la Unitat de suport a l’alumnat en situació de violència (USAV) estan activats des del primer moment. En aquest sentit s'està atenent els alumnes, informant a les famílies i treballant amb la direcció de l'institut.

La direcció de l'Institut Alt Berguedà, per la seva banda, ha refusat fer qualsevol tipus de declaració i s'ha remès al departament d'Educació. Per la seva banda, els Mossos d'Esquadra han confirmat l'obertura d'un procés d'investigació que inclou la presa de declaració de possibles testimonis. En el marc d'aquesta investigació el cos policial ha detingut el professor del centre aquesta tarda.

L'alcalde de Bagà, Joan Oña, ha apuntat a l'ACN que l'institut Alt Berguedà ha activat el protocol per agressió sexual arran de la denúncia. "Des de l'Ajuntament ens posem a disposició per esbrinar què ha passat, arribar al fons de la qüestió i que es depurin responsabilitats", ha subratllat.

Aquest dimecres hi havia prevista una roda de premsa a l'institut de Bagà per explicar una novetat en el cicle formatiu de grau mitjà "Guia en el medi natural i temps de lleure" del centre, però finalment ha quedat suspesa.

Subscriu-te per seguir llegint