Enxampen un lladre que havia entrat a robar a l'escola de Calaf

Els Mossos van detenir l'home quan sortia del centre amb tauletes electròniques i altres dispositius

El material de l'escola que havia intentat robar el lladre

El material de l'escola que havia intentat robar el lladre / Mossos d'Esquadra

Redacció

Efectius dels Vigilants Municipals de Calaf van enxampar aquest dimecres un home de 38 anys quan sortia de l'escola Alta Segarra de Calaf amb una bossa plena de dispositius electrònics que havia robat de l'interior del centre. Els Mossos d'Esquadra el van detenir posteriorment com a presumpte autor de dos robatoris amb força.

Aquest dimarts, pels volts de 2/4 d'11 de la nit, els vigilants municipals van rebre l'avís que havia saltat l'alarma de la Sala d'Actes Municipal Teresa Escolà de Calaf. En arribar-hi, van observar que el sistema estava arrencat i al terra, però no hi havia cap porta ni finestra forçada. Tot i això, van detectar que la porta d'emergències que connecta aquest espai amb l'Escola Alta Segarra estava entreoberta.

Mentre els vigilants feien les comprovacions pertinents, van veure sortir corrents de dins el centre un home. Cap a les 12 de la nit, el lladre va ser interceptat a pocs metres de l'escola, al carrer Josep Torra i Closa, per la patrulla dels Mossos d'Esquadra a qui havien avisat prèviament i que tot just arribava. El presumpte autor del robatori tenia una bossa amb dotze tauletes tàctils i un projector que hauria agafat d'una aula.

Els Mossos d'Esquadra creuen que el lladre es va quedar amagat a l'interior del pavelló municipal fins al tancament de les portes. Quan va sortir de l'amagatall, va fer saltar l'alarma i va intentar inutilitzar-la. Seguidament, a través d'una porta d'emergència que dona accés al pati de l'escola es va traslladar d'un edifici a l'altre. Un cop al pati, el detingut va forçar una de les portes per accedir a l'interior i agafar el material electrònic que li va interessar. Però quan anava a sortir cap al carrer, es va trobar de cara amb els vigilants municipals.

El lladre, per intentar assegurar-se l'escapada, els hi va llençar la bossa amb tot el material que havia recopilat: tretze tauletes i un projector. Però finalment va acabar sent interceptat pels agents. Tot el material recuperat ha estat retornat a l'escola.

El detingut havia de passar durant aquest matí a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Igualada.