Manifestants de la PAHC tallen la carretera de Vic per protestar contra un desnonament

S'han situat davant de la seu de Serveis Socials de Manresa per reclamar que s'habiliti un allotjament per la família desnonada

Els manifestants davant la seu de Serveis Socials de Manresa

Els manifestants davant la seu de Serveis Socials de Manresa / Arnau Valverde

Arnau Valverde

Arnau Valverde

Una vintena de persones s'ha concentrat aquest matí davant la seu de Serveis Socials de l'Ajuntament de Manresa per demanar a l'Ajuntament que s'habiliti un allotjament per un home desnonat aquest matí al barri de les Escodines. Un tram de la carretera de Vic ha estat tallada des de 2/4 de 10 del matí fins la 1, quan s'ha reobert la circulació. 

El desallotjament de l'habitatge, situat al número 30 del carrer de les Escodines, s'ha dut a terme avui a primera hora del matí. Membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAHC) expliquen que s'havia informat al veí del dia però no de l'hora. Així, els Mossos d'Esquadra han tallat el carrer de les Escodines i han efectuat el desallotjament amb unitats ARRO. L'home vivia al pis des de feia 3 anys i havia demanat pagar un lloguer social. A més, té la custòdia compartida de dos fills que residien freqüentment al mateix habitatge, segons han explicat membres de la plataforma. El pis és propietat del fons voltor Divarian i ja s'hi havia intentat fer un desnonament fa uns dos mesos que es va poder evitar amb l'activació dels membres de la PAHC.

Els manifestants exigien que l'Ajuntament de Manresa habilités un allotjament temporal a l'home desnonat i a la seva família ja que sinó havia de dormir al carrer. L'Ajuntament de Manresa ha assegurat que se li ha ofert una solució habitacional temporal, com es fa habitualment, i que continuaran treballant en el cas. Fonts del consistori també han assegurat que l'home havia estat atès pels Serveis Socials i també derivat al Servei d'Intermediació en Deute de l'Habitatge (SIDH) ja que complia amb els requisits per sol·licitar un pis de la Mesa i el propietari de l'habitatge on viu és un gran tenidor.

El fet que s'hagi produït el desnonament abans que se li hagi ofert lloguer social a la persona es deuria a un problema administratiu que hauria encallat el procediment. Per aquest motiu el jutjat finalment havia ordenat el desnonament. Tot i això, l'Ajuntament ja ha habilitat una solució temporal d'habitatge per la persona afectada mentre es segueix estudiant el cas.