El sindicat de Professors de Secundària (ASPEPC·SPS) ha rebutjat la manera en què el Departament d'Educació gestiona el cas de les bessones de l'Institut Llobregat de Sallent, que hagi culpat del que va passar al director del centre i hagi "induït la dimissió forçada".

Les nenes de 12 anys es van llançar al buit des del balcó de casa seva el 21 de febrer passat i una va morir en l'acte, mentre que la seva germana va ser ingressada en estat greu. La secretària general de la conselleria d'Educació, Patrícia Gomà, va anunciar ahir que ha acordat amb el director de l'institut substituir-lo a partir de setembre després de la gestió d'aquest cas.

Patrícia Gomà també ha informat que avui posarien a disposició del jutjat d'instrucció que porta les diligències d'investigació del cas "tota la informació recopilada a través de set informes de què disposa la conselleria".

En un comunicat, el sindicat de professors de secundària retreu la gestió del departament en aquest assumpte i diu que no els estranya "en absolut perquè es correspon amb el modus operandi usual del departament: carregar la culpa de la seva incompetència sobre qui no en té".

"Amb la normativa actual, en casos d'assetjament entre alumnes, tant el professorat com les direccions del centre estan lligats de mans i peus, i la societat ha de saber que no poden fer pràcticament res", assegura el sindicat de docents.

"Deixem d'una vegada carregar sobre el professorat i les direccions responsabilitats que el Departament d'Educació no els faculta per exercir. Només cal sortir a les fotos i només cal eludir les pròpies responsabilitats. Qui ha fet la normativa és el departament, i el màxim responsable del departament és el conseller d'Educació", afegeix el comunicat.

Segons el sindicat de professors de secundària, és el conseller Josep Gonzàez Cambray "qui ha de retre comptes per una normativa ineficaç. I si no li agrada afrontar les seves responsabilitats, que se'n vagi d'una vegada".