Denuncien tres homes per fer abocaments il·legals a Calonge de Segarra i Torà

Els residus provenien d'un domicili de Calaf on s'estaven fent unes obres sense el permís corresponent

L'abocament il·legal a una finca de Calonge de Segarra

L'abocament il·legal a una finca de Calonge de Segarra / Mossos d'Esquadra

Redacció

Els Mossos d'Esquadra han denunciat tres homes per fer abocaments il·legals de residus a Calonge de Segarra i a Torà d'una obra que s'estava fent a Calaf. A mitjans de febrer l'Ajuntament de Calonge de Segarra va informar als Mossos que havien detectat uns abocaments il·legals de residus en una finca de la població. Entre les deixalles hi havia tot tipus de residus domiciliaris, sacs de runa d'obra d'un habitatge, sanitaris vells, caixes, mobles, matalassos, llibres, roba vella, objectes de plàstic i electrodomèstics, entre d'altres.

Els agents van esbrinar que el material abocat provenia d'un domicili de Calaf on estaven fent obres. Els responsables no tenien cap permís de l'ajuntament per fer reformes i, en comptes de portar les deixalles a una planta de gestor de residus, les abocaven de forma incontrolada en una finca situada enmig de camps de conreu.

Els Mossos d'Esquadra van requerir als responsables que retiressin tots els residus de la zona i els gestionessin de forma correcta, per mitjà d'un gestor de residus o una deixalleria. Els denunciats van retirar els residus, però en comptes de portar-los tots a la deixalleria, una part d'aquests els van deixar en una àrea de recollida selectiva de la població segarrenca de Torà.

Per aquests fets els Mossos van denunciar els tres responsables per realitzar una gestió incorrecta de residus, així com també per no disposar de llicència municipal d'obres. Els fets es van notificar a l'Agència de Residus de Catalunya i als ajuntaments afectats.