Dos detinguts podrien estar implicats en més de vint robatoris a horts de Manresa

Els Mossos d’Esquadra van enxampar dues persones que havien sostret diversos objectes de barraques de la zona del Poal aquest dissabte

La finestra d'una barraca dels horts de Viladordis trencada

La finestra d'una barraca dels horts de Viladordis trencada / Arnau Valverde

Arnau Valverde

Arnau Valverde

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dissabte 1 d’abril dos homes, de 31 i 38 anys d’edat, com a presumptes autors de diversos delictes de robatori amb força. Els detinguts van ser enxampats amb material sostret de les barraques dels horts del Poal de Manresa i els Mossos no descarten que puguin estar implicats en més d’una vintena de robatoris similars com els que hi va haver a finals de març als horts de Viladordis. La Policia està investigant si hi ha relació entre els detinguts i la resta de robatoris en barraques d’horts de Manresa.

La detenció es va dur a terme pels volts de les cinc del matí del mateix dissabte. Els Mossos d’Esquadra estaven duent a terme un patrullatge preventiu per la zona del Poal de Manresa perquè en els últims dies s’havien produït diversos robatoris amb força en casetes d’horts d’aquesta zona. Durant el patrullatge, van observar una furgoneta amb dos ocupants a l’interior que sortia de la zona en direcció a la carretera C-25. Els agents van aturar el vehicle i van veure que al seu interior hi havia diversos estris i maquinària utilitzada en l’horticultura.

Quan els hi van demanar la procedència dels objectes, tots dos van donar versions contradictòries i no van saber aclarir què feien en aquella zona i d’on havien sortit els objectes. Després de diverses comprovacions, els agents van esbrinar que alguns dels objectes havien estat sostrets els dies anteriors de casetes d’horts de Manresa. Davant d’això, els dos homes van quedar detinguts per la seva presumpta relació amb els robatoris. Posteriorment, els Mossos van continuar fent gestions i van relacionar alguns dels objectes amb robatoris comesos aquella mateixa nit.

Els detinguts van passar aquest dilluns a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Manresa, que va decretar llibertat amb càrrecs.

Tres robatoris en cinc dies

A finals de març diversos propietaris de barraques dels horts de Viladordis van ser víctimes de robatoris. Els consultats per Regió7 van explicar que els lladres forçaven portes, finestres i fins i tot alguna teulada per accedir a les construccions i emportar-se alguns objectes com bateries, bombes d’aigua, motocultors, eines i fins i tot coses sense tant valor com garrafes d’aigua o endolls, entre altres. «Jo no recordo robatoris com aquests», va dir Gerard González, una de les víctimes dels robatoris, a aquest diari.

Subscriu-te per seguir llegint