Una dona mata tres nens i tres adults en una escola cristiana de Nashville

L'atac s'ha produït en un col·legi privat catòlic de Tenesse

Agents de la policia a l'exterior de l'Escola Covenant de Nashville

Agents de la policia a l'exterior de l'Escola Covenant de Nashville / Reuters

Idoya Noain

El «només a Amèrica» té una dimensió esborronadora: la violència amb armes de foc que entra a tots els racons de la vida dels Estats Units, incloent-hi escoles bressol i escoles. A aquest atles de l’horror s’ha sumat aquest dilluns l’escola Covenant, un centre privat cristià integrat a una església presbiteriana de Nashville, Tennessee, on una dona de 28 anys armada amb dos rifles d’assalt i una pistola ha matat tres nens i tres adults. L’autora ha sigut confrontada per la policia dins del recinte escolar, on ha sigut abatuda i ha mort.

Tot i que inicialment Dan Aaron, de la policia de Nashville, ha informat que la dona era «aparentment adolescent» poc després el compte a Twitter del departament ha detallat els 28 anys com la seva edat correcta, i ha assegurat també que era de Nashville.

Aaron ha explicat que es va rebre una trucada d’emergència a les 10.13 hores del matí des de l’escola, un centre privat integrat a l’església Covenant que va obrir les portes el 2001 i en què en els últims anys, segons la informació de la seva web, hi havia entre 195 i 210 alumnes repartits en classes que van de preescolar a sisè grau (11-12 anys). L’escola també ocupa 33 professors i, segons la cadena local WTVF-TV havia realitzat l’any passat un dels programes d’entrenament i preparació per a casos de tirotejos.

L’autora de la matança va entrar per una porta lateral i va pujar a la segona planta, disparant al seu camí. Quan la policia va arribar al centre, dos agents que van respondre a so de trets van trobar l’autora del tiroteig a la segona planta i li van disparar letalment.

«Els nostres nens mereixen alguna cosa millor»

El tiroteig ha tornat a despertar la indignació i el lament i la ràbia i la frustració que s’han fet habituals als EUA després d’aquestes matances, massa freqüents. I una de les primeres a reaccionar públicament ha sigut la primera dama, Jill Biden, que ha mantingut la seva feina de professora. «Estic realment sense paraules», ha dit emocionada en un acte que tenia amb la Lliga de Ciutats. «Els nostres nens mereixen alguna cosa millor».

També des de la Casa Blanca la portaveu del president Joe Biden, Karine Jean-Pierre, ha recordat que el demòcrata va urgir en el seu discurs sobre l’estat de la Unió el febrer a aprovar legislació de control d’armes. «¿Quants nens més han de ser assassinats abans que els republicans al Congrés facin un pas endavant i actuïn per aprovar el veto a armes d’assalttancar forats en el sistema de comprovació d’antecedents o requerir l’emmagatzematge segur d’armes de foc?», ha plantejat.