Trànsit engega una campanya per combatre l'excés de velocitat

Al 2022, la velocitat inadequada va representar el 11,1% del total dels factors concurrents dels accidents amb víctimes en zona interurbana

Un control de trànsit dels Mossos d'Esquadra

Un control de trànsit dels Mossos d'Esquadra / Mossos d'Esquadra

Redacció

El Servei Català de Trànsit juntament amb el cos dels Mossos d’Esquadra i les Policies Locals de diversos municipis de Catalunya duran a terme aquesta setmana una campanya policial intensiva per combatre la velocitat excessiva. Aquesta actuació de vigilància afecta tant l’àmbit interurbà de carreteres principals i secundàries com l’urbà, on la velocitat excessiva pot tenir greus conseqüències sobretot per a la seguretat dels col·lectius més vulnerables, com són els vianants i els ciclistes.

A la campanya de controls de velocitat d’abril de l’any passat es van imposar en una setmana un total de 26.869 denúncies, de les quals 26.858 van ser administratives i 11 penals. Això vol dir que es van denunciar de mitjana 3.838 conductors cada dia per excés de velocitat. Al 2022, la velocitat inadequada va representar el 11,1% del total dels factors concurrents dels accidents amb víctimes en zona interurbana.