Investigació oberta

Saül Gordillo denuncia el ‘Principal’ per acomiadament improcedent i vulneració de drets

El periodista, investigat per acusacions d’agressió sexual, acusa la premsa d’haver fet un seguiment “tendenciós”

L'exdirector de l'ACN, Catalunya Ràdio i 'Principal', Saül Gordillo, en sortir de la Ciutat de la Justícia després de declarar amb el seu advocat, Carles Monguilod, al costat

L'exdirector de l'ACN, Catalunya Ràdio i 'Principal', Saül Gordillo, en sortir de la Ciutat de la Justícia després de declarar amb el seu advocat, Carles Monguilod, al costat / Pol Solà

ACN

El periodista Saül Gordillo ha presentat una demanda contra el digital que dirigia, ‘Principal’, en considerar que el seu acomiadament del mitjà digital va ser «nul o improcedent». Segons han explicat fonts d’aquest mitjà, Gordillo els ha reclamat una indemnització per danys morals de 450.015 euros i ha al·legat que amb el seu acomiadament se li van vulnerar els drets fonamentals de defensa, a l’honor, a la intimitat personal i familiar i a la presumpció d’innocència.

Gordillo va ser destituït al gener després de dues denúncies d’agressió sexual de redactores del diari digital. El periodista també ha acusat els mitjans d’haver realitzat un seguiment informatiu del cas «parcial, tendenciós i incriminatori».

Segons ‘Principal’, Gordillo ha lamentat que l’empresa «es va posar en contacte amb una de les parts en conflicte, en aquest cas les denunciants, oferint suport, assistència i assessorament, en el que», sempre segons l’imputat, «suposa una acció discriminatòria» respecte a la seva persona.

Les fonts també han assenyalat que l’exdirector de Catalunya Ràdio i de l’agència ACN té «ansietat» pel «linxament mediàtic».