Entra a presó l'home que havia robat amb una arma simulada a l’oficina de Correus de Sant Salvador de Guardiola

L'autor dels fets va cometre vuit robatoris violents a comerços l'últim trimestre del 2022

Així actuava el lladre que va robar a l'oficina de Correus de Sant Salvador de Guardiola

Mossos d'Esquadra

Redacció / ACN

El presumpte autor d'un robatori amb una arma simulada a l’oficina de Correus de Sant Salvador de Guardiola l'octubre del 2022 ha ingressat a presó provisional. L'home, de 31 anys, va ser detingut pels Mossos el 28 de març a Arbúcies.

A banda del robatori comès a Sant Salvador de Guardiola, l'home també havia delinquit en quatre supermercats, dues benzineres i una entitat bancària a Bescanó, Dosrius, Montcada i Reixac, Hostalets de Pierola i Arbúcies. Amb la cara tapada amb un casc de moto i amb una pistola simulada intimidava els treballadors dels locals. S'enduia petites quantitats de diners, amb uns 4.000 euros de botí en total.

L'atracador prioritzava assaltar establiments de pobles petits, situats en àrees rurals o boscoses, per tenir més opcions de fugida. Un cop fixat l'objectiu feia vigilàncies, en alguns casos diverses hores, per establir rutines i saber quanta gent hi podia haver a l'interior de local.

El lladre sempre duia roba fosca i ocultava la cara amb un casc de moto i s'esperava amagat fins que creia que podia cometre el robatori amb poc risc. Llavors entrava a l'establiment, intimidava els treballadors amb una pistola simulada i buscava diners en efectiu. Després obligava els empleats a entrar en algun despatx per evitar que poguessin aportar informació sobre la seva direcció de fugida.

Els investigadors van detenir l'home a Arbúcies el 28 de maig. L'endemà van fer una entrada i escorcoll al seu domicili i hi van torbar diverses peces de roba de les utilitzades durant els robatoris, així com la pistola simulada amb la qual intimidava els treballadors.