Consternació per la mort sobtada d'un nen al pati d'una escola

El País Basc està de dol pel tràgic adeu del menor, que tenia 12 anys i vivia a Sestao

Una ambulància al País Basc, en una imatge d'arxiu.

Una ambulància al País Basc, en una imatge d'arxiu. / AGÈNCIES

Un cop de pilota al pit sembla ser la principal causa de la mort aquest diumenge a la tarda d'un nen, a Sestao, Biscaia. Al voltant de les 19 h, el menor estava jugant dins el centre La Salle amb amics i familiars, quan va rebre l'impacte, que li va provocar convulsions i poc després posaria fi a la seva vida.

Els pares del menor i els amics d'aquest, presents al pati del centre en el moment de l'incident, van haver de rebre assistència mèdica urgent pel shock que va provocar perdre al seu fill i i amic davant els seus ulls.

Segons l'Ertzaintza, que ha informat a EFE sobre el succés, el jove hauria patit un accident a l'exterior de l'escola i tant les patrulles de l'Ertzaintza com la policia local de Sestao van intentar reanimar-lo allà mateix sense cap èxit. S'està investigant sobre les possibles causes que van produir la mort del menor, ja que a més del cop de pilota i ha altres hipòtesis al respecte.

L'Ertzaintza investigarà si la mort es va produir a conseqüència del cop de pilota al pit o si el menor va patir uns segons abans una insuficiència orgànica que li provocaria la mort en el moment del xoc amb la pilota. No es faran més declaracions al respecte fins a aclarir els fets de la mort.