Una dona de 64 anys mor en l'incendi d'un pis al carrer Remei de Dalt de Manresa

El foc ha començat cap a 3/4 de 5 de la matinada a la segona planta d'un edifici de tres pisos | Els veïns del primer i del tercer no hi podran tornar de forma immediata

Una dona de 64 anys, Antonia Fernández Sánchez, ha mort aquest dimecres a la matinada en l’incendi d’un pis en una casa de tres plantes situat al carrer Remei de Dalt de Manresa. El mateix incendi ha obligat a evacuar cinc persones dels pisos de sota i de sobre de l'afectat. La víctima vivia al segon pis, al punt on s'ha originat el foc per causes que s’estan investigant. Malgrat que l’incendi no ha afectat l’estructura general de l’edifici, sí que ha deixat malmesa la planta superior i la inferior. La resta d’inquilins no hi podran tornar a viure de forma immediata pels danys causats en les instal·lacions elèctriques i part del mobiliari.

Les flames han començat poc abans de 3/4 de 5 de la matinada al segon pis del número 44 del carrer Remei de Dalt de Manresa. Les dotacions que s’hi han desplaçat, dotze en total amb un camió-escala que s'ha instal·lat a la Via de Sant Ignasi, han treballat en una extinció complicada tenint en compte la virulència extrema de les flames. De fet, el foc sortia per les finestres del segon pis, tant les que donen al carrer Remei de Dalt com les de la Via Sant Ignasi.  

Imatges del bloc afectat, vist des de la Via de Sant Ignasi

Oscar Bayona

L’extinció de l’incendi ha estat complicada en bona part per la gran quantitat de material inflamable que hi havia al pis on s'ha iniciat el foc. Quan els bombers han pogut accedir a l’habitatge, passades les vuit del matí, han comprovat que hi havia el cos sense vida d'Antonia Fernández. Tambñe hi ha trobat, mort, el gos i el gatque vivien amb ella. La resta de veïns han estat desallotjats amb urgència i no han requerit atenció mèdica. Fins al lloc dels fets, a part dels bombers, també s'hi han desplaçat els serveis del SEM. Dels cinc evacuats, quatre són membres d’una família resident al tercer pis i la cinquena és una dona del primer. Alguns dels evaquats s'han quedat a l'exterior seguint de prop l’evolució de l’incendi. A primera hora del matí es mostraven consternats per la mort de la inquilina del segon, que feia almenys cinc anys que s’havia instal·lat a l'edifici.

Amb el foc extingit, els bombers han procedit a fer la revisió i la ventilació dels pisos. Un cop s'ha confirmat que l’estructura del bloc estava assegurada, la comitiva judicial s'ha desplaçat fins al lloc dels fets per fer l’aixecament del cadàver. Els Mossos d’Esquadra, que hi han traslladat tres patrulles, es faran càrrec de les diligències judicials i de la investigació de les causes de l’incendi.

Incertesa pel retorn dels veïns

Els serveis tècnics de l’Ajuntament confirmen que es tracta d’un edifici construït amb formigó, fet que ha evitat un possible deteriorament estructural. No obstant això, les instal·lacions elèctriques de l’habitatge han quedat absolutament danyades, així com les dependències interiors dels pisos. Principalment, les flames han devorat el segon pis i part del tercer. En el cas del primer pis, es troba afectat per l’aigua utilitzada per a l’extinció.

La porta precintada del segon pis completament calcinat

La porta precintada del segon pis completament calcinat / ARXIU PARTICULAR

La necessitat d’una reforma provoca que les famílies no hi puguin tornar a viure de forma immediata. L’immoble és de propietat privada, de forma que els inquilins hi estan en règim de lloguer. Els serveis socials de l’Ajuntament s'han reunit aquesta tarda amb els afectats per explicar-los l’estat actual de l’habitatge i oferir-los acompanyament. De moment, la família del tercer pis es reubicarà de forma provisional en un establiment hoteler de la ciutat, mentre que la veïna del primer pis s’allotjarà a casa d’un familiar.  

Subscriu-te per seguir llegint