Un incendi destapa una plantació de marihuana amb 1.626 plantes a Calders

Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre persones com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública

La plantació de marihuana que ha sigut interceptada a Calders

La plantació de marihuana que ha sigut interceptada a Calders / Mossos d'Esquadra

Redacció

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Moià i Manresa, juntament amb el Vigilant de Calders, van detenir el dimecres 19 d'abril tres homes i una dona, de 54, 30 i 22 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric. El passat 19 d'abril, pels volts de les onze del matí, els mossos van rebre un avís per un incendi en una masia de Calders.

Quan els agents van arribar al lloc, juntament amb el vigilant municipal de Calders, van observar una gran columna de fum que sortia de la part dreta de la casa. Al lloc hi havia quatre persones que no volien deixar accedir als agents i que els informaven que ja s'encarregaven d'apagar el foc. L'incendi es va complicar i els mossos juntament amb el vigilant van fer sortir de la zona a les quatre persones fins a l'arribada dels bombers.

Un cop els bombers van apagar l'incendi els agents van detectar que a l'interior de la finca hi podia haver una plantació indoor de marihuana. Des de l'exterior els mossos van detectar restes de plantes, torretes i material que s'utilitza en aquest tipus de plantacions. També van localitzar una caixa amb marihuana en procés d'assecament.

 Davant d'això, els mossos van detenir les quatre persones per la seva presumpta relació amb un delicte contra la salut pública. 

L'endemà els mossos van fer una entrada i perquisició a la finca. A l'interior es van localitzar dues estances amb 1.626 plantes de marihuana i diferents bosses amb 7,5 kg de cabdells. També hi havia una complexa instal·lació amb transformadors, focus, extractors, i altres objectes destinats al cultiu indoor. Els detinguts va passar el dia 21 a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.