Desallotgen un edifici ocupat al carrer Oms i de Prat de Manresa

El propietari d'un dels pisos defineix les persones que hi residien com a "delictives i perilloses" i destaca que l'immoble del qual és propietari ha quedat totalment "destrossat"

La zona on es du a terme el dispositiu policial per desallotjar un bloc al carrer Oms i de Prat de Manresa

La zona on es du a terme el dispositiu policial per desallotjar un bloc al carrer Oms i de Prat de Manresa / Arxiu particular

Els Mossos d'Esquadra i Policia Local han iniciat aquest dilluns al matí un operatiu per desallotjar l'edifici del número 50 del carrer Oms i de Prat de Manresa, ocupat des del 2017. L'Ajuntament de Manresa ha confirmat que el desallotjament s'ha dut a terme per motius de salubritat i seguretat, tenint en compte que el bloc estava ocupat per persones que havien generat nombrosos conflictes de convivència.

El dispositiu ha fet mobilitzar com a mínim quatre furgons de Mossos d'Esquadra i una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Un cop executat el desallotjament, s’han fet tasques de neteja i s’ha iniciat el tapiat del bloc.

Es tracta d’un edifici de quatre pisos de diversos propietaris que, des de fa un temps, es trobava ocupat per persones que en els darrers mesos havien generat nombrosos problemes de convivència, civisme i seguretat a la zona i malestar entre el veïnat del sector.

A banda, l’edifici es va inspeccionar i es va detectar una situació de risc a tercers per les condicions de manca de salubritat en què es trobaven els pisos, en una situació d’absoluta inhabilitabilitat.

Per tot plegat, l’Ajuntament, d’acord amb els propietaris de l’immoble, ha gestionat i aconseguit l’autorització judicial per tirar endavant el desallotjament, que s’ha executat aquest matí.

"Els residents de l'edifici eren conflictius i perillosos"

El propietari d'un dels pisos defineix els residents que han estat desallotjats com a "delictius i perillosos" i destaca que l'immoble del qual és propietari ha quedat totalment "destrossat". També ha assegurat que com a propietaris van intentar dur a terme el procés de forma legal, però no va prosperar. Ha estat necessària la intervenció de l'Ajuntament per poder expulsar les persones que hi vivien de forma il·legal.

Veïns de la zona asseguren que la presència d'aquestes persones era "molt conflictiva" i que els "crits, les baralles i la violència" eren constants. També han explicat que ja s'havien queixat a l'Ajuntament "diverses vegades".

Subscriu-te per seguir llegint