Quatre morts en l'accident de dos ultralleugers a Moià

Els dos aparells s'han estavellat en una zona boscosa poc abans de 3/4 d'11 del matí | Els dos aparells s'han enlairat de l'aeròdrom moianès

Redacció /ACN

Quatre persones han mort aquest diumenge al matí en un accident aeri en el qual s'hi han vist implicats dos ultralleugers a prop de l'aeròdrom de Moià. Inicialment, s'havia informat de la caiguda d'un sol aparell i de la mort de dues persones, però els Bombers de la Generalitat han confirmat a primera hora de la tarda que han estat dues les avionetes implicades i quatre les víctimes mortals. Regió7 ha pogut saber que els dos pilots eren dos instructors del Camp de Vol Prat de la Plana - Moià.

Arran de l'accident, s’han activat quatre dotacions dels Bombers per fer la recerca i s’ha localitzat un segon aparell sinistrat amb dues persones finades a l’interior. Aquest segon ultralleuger s’ha estavellat a uns 300 metres del primer, però ocult per l’orografia. El sinistre ha tingut lloc poc abans de 3/4 d'11 i almenys un dels aparells s'havia enlairat des de la pista moianesa.

A hores d’ara s’estan fent totes les diligències judicials i, un cop concloses les tasques d’aixecament i reconeixement, se sabran les identitats de les víctimes. Segons diverses fonts, els morts serien dos instructors que viatjaven en cadascuna de les avionetes, i els respectius acompanyants.

Segons els Bombers de la Generalitat, un testimoni que ha presenciat part dels fets ha relatat que ha vist com un ultralleuger perdia altura i moments després s'ha estavellat en una zona de pins, situada entre la Fàbrega i el pla de Boix, on s'ha produït un petit incendi forestal que s'ha controlat i extingit ràpidament.

Imatge difosa per l'Ajuntament de Castellterçol del punt de l'accident

Imatge difosa per l'Ajuntament de Castellterçol del punt de l'accident / AJ Castellterçol

L'Agència Catalana de Notícies també recull el testimoni d'un pagès, en Joan, de la Masia la Fàbrega, que ha vist un dels aparells caient encès des del cel: "Hem anat cap allà, han vingut els Mossos, l'ambulància i els Bombers darrere nostre. Hi havia una columna de fum i s'ha encès, tot allò", ha afegit. 

En l'operatiu hi han treballat, a més d'efectius dels Bombers i dels Mossos d'Esquadra, membres de les ADF i del SEM, que no ha pogut fer res per salvar les víctimes.

La Unitat Tècnica de Seguretat Aèria de la policia catalana, amb seu a Sabadell, ha obert una investigació per investigar les causes de l'accident. De moment no ha transcendit informació dels dos ocupants de cada un dels ultralleugers.

[object Object]

El darrer accident mortal viscut a l'aeròdrom de Moià va tenir lloc fa menys d'un any. Va ser també un matí de diumenge, el 24 de juliol del 2022. Un home de 74 anys i veí de Canovelles va perdre la vida quan l'aparell que pilotava es va estavellar quan intentava aterrar.