Operació policial

Alliberen una noia de 18 anys segrestada i maltractada per la seva parella a Esplugues de Llobregat

Després de la detenció del presumpte autor, el jutge va decretar el seu ingrés en presó provisional sense fiança

Imatges de l'arxiu policial de la jove i el seu agressor

Imatges de l'arxiu policial de la jove i el seu agressor / Policia Nacional

Europa Press

La Policia Nacional ha detingut a Esplugues de Llobregat un home que presumptament tenia segrestada i maltractava «de manera habitual i sistemàtica» la seva parella de 18 anys.

En un comunicat aquest dimecres, han explicat que la investigació es va iniciar després de rebre una denúncia anònima en la qual es manifestava que un home «tenia la seva nòvia tancada amb pany i clau, que la mantenia així privada de llibertat, mitjançant violència i intimidació, i que l'amenaçava, tant a ella com a la seva família».

Els agents han detallat que la víctima, alliberada després de la intervenció policial, no disposava de claus pròpies de la seva vivenda i «es trobava gairebé tot el temps tancada a l’habitació».

«Havia de demanar permís al seu agressor fins i tot per sortir de l’habitació o anar al lavabo. A més de les constants amenaces, el detingut l’agredia habitualment, i un cop fins i tot li va ruixar la cara i el coll amb alcohol per després calar foc a la zona amb un encenedor», han afegit.

Sense poder demanar ajuda

Els agents van obrir diligències per trobar la ubicació exacta de la víctima i del presumpte agressor i el 19 d’abril van aconseguir localitzar-los, i van detenir l’home i van traslladar la dona a un centre hospitalari.

En el moment de la detenció, els agents van comprovar que l’home tenia en el seu poder el telèfon mòbil de la dona, i així li bloquejava qualsevol possibilitat de demanar ajuda i exercia «total i absolut control» sobre ella.

El 21 d’abril el detingut va passar a disposició del Jutjat de Violència sobre la Dona en funcions de guàrdia d’Esplugues de Llobregat, que va decretar el seu ingrés en presó provisional sense fiança.