Vídeo | Dos activistes antitaurins, agredits en una plaça de toros de Madrid durant una protesta

Un candidat del PP de la localitat de Los Santos de la Humosa va arrossegar violentament per la sorra de la plaça una de les protagonistes

Una de les activistes al terra de la plaça de toros d’Anchuelo

Una de les activistes al terra de la plaça de toros d’Anchuelo / Twitter

Redacció

Els fets van passar el 2 de maig. Al final d’una cursa a la plaça de toros d’Anchuelo (Madrid) un parell d’activistes antitaurins de la International Vegan Strike Group van irrompre en l’arena amb cartells per protestar contra la tortura animal.

En qüestió de segons tots dos van ser placats i trets de l’arena primer pels mateixos toreros i, seguidament, per part del públic que gaudia de l’espectacle.

Mentre que a l’home li van ploure puntades de peu i copsla dona, també colpejada, va ser tirada a terra i arrossegada violentament per un individu per la sorra de la plaça cap a una de les barreres, abans de l’arribada de membres de la Guàrdia Civil que van protegir-la i treure-la de l’arena.

Segons informa la cadena SER, l’home corpulent que va arrossegar l’activista seria un candidat del Partit Popular a Los Santos de la Humosa, Rodrigo Peñalver Montero, número 2 a la llista del PP, mentre que un altre candidat del mateix partit, Javier López Escanella, també hauria estat implicat en els fets, sempre segons l’esmentada emissora.

Vegan Strike Group ha publicat a les seves xarxes socials el vídeo en el qual es recullen els fets. A la publicació també indica que els activistes agredits són els fundadors de l’organització, la belga Christina i l’alemany Peter Jansen.

Segons Vegan Strike Group, abans d’aquesta acció ja haurien intervingut en «66 espectacles taurins sagnants i abusius. La majoria de les accions van tenir lloc a Espanya, però en els últims anys també n’hi va haver a Portugal, Mèxic i el sud de França».