Detinguts a Martorell els lladres dels quals fugia el turista que va morir en caure d'un pont a la Ronda Litoral

El grup de lladres hauria assaltat la víctima quan anava amb dos amics i la mort s'hauria produït accidentalment

El pont de la Ronda Litoral d'on va caure l'home que fugia dels lladres

El pont de la Ronda Litoral d'on va caure l'home que fugia dels lladres / MONICA TUDELA

Redacció/ACN

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dimarts a Martorell quatre homes com a presumptes autors del robatori violent a l'home que va morir després de caure des d'un mur de 4,5 metres d'alçada de la Ronda Litoral de Barcelona. Segons fonts policials, els arrestats, que estan investigats per un delicte de robatori amb violència i homicidi imprudent, tenen entre 19 i 21 anys. Els agents van dur a terme quatre entrades judicials en els domicilis dels investigats al municipi del Baix Llobregat, on es van intervenir els seus telèfons mòbil i la roba que vestien els dies dels fets.

Els fets van succeir la matinada del 15 de març quan el grup de lladres residents a Martorell va sorprendre tres joves que tornaven cap el seu hotel, al districte de Sant Martí. Dos d'ells van poder fugir i van perdre de vista al seu amic. Poc temps després, van tornar al punt on s'havien separat i van localitzar-lo en estat crític. Segons les seves declaracions s'havia precipitat pel mur.

Agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Martí es van fer càrrec de la investigació per aclarir els fets, identificar els presumptes agressors, localitzar-los i detenir-los. Aquesta cerca s'ha culminat aquest dimarts amb la detenció dels quatre implicats a Martorell. Es van fer quatre entrades en els quatre domicilis dels investigats, on es van intervenir els seus telèfons mòbils i la roba que portaven quan es va produir la mort del jove.

La hipòtesi amb què van treballar els Mossos des d’un inici i que s’ha mantingut durant tot el procés, anava en la línia que la mort es va produir de manera accidental. Fonts policials han indicat que s'ha fet un treball exhaustiu i minuciós consistent en una recerca de les gravacions de les diferents càmeres de seguretat que hi ha a la zona.

El visionat dels enregistraments va permetre identificar els autors, situar-los a l'espai i esbrinar els seus moviments aquella nit. Amb les posteriors gestions d’investigació es va ampliar la informació que ha permès a la policia relacionar-los amb l'incident. 

Així, els indicis recollits han revelat que els tres joves van ser assaltats pels lladres i dos d'ells van poder marxar corrents. La tercera persona va ser l'única víctima del robatori i va precipitar-se pel mur de la Ronda Litoral quan probablement intentava fugir dels seus agressors. Els detinguts passaran a disposició judicial durant les properes hores.