Els Mossos detenen 4 persones per intentar robar en empreses de Sant Fruitós

Els detinguts havien sabotejat les alarmes d'almenys cinc empreses del polígon de Sant Isidre

Els fets van tenir lloc al polígon Sant Isidre de Sant Fruitós de Bages

Els fets van tenir lloc al polígon Sant Isidre de Sant Fruitós de Bages / Arxiu/ALEX GUERRERO

Redacció

Dos homes i dues dones, d'entre 40 i 22 anys, van ser detinguts aquest diumenge pels Mossos d'Esquadra, juntament amb la Policia Local de Sant Fruitós de Bages, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força. Els detinguts haurien sabotejat les alarmes d'algunes empreses de Sant Fruitós de Bages amb la intenció d'entrar-hi a robar.

Els fets es remunten al mateix diumenge, al voltant de 2/4 de 2 de la matinada, quan la Policia Local de de Sant Fruitós de Bages va informar als Mossos que havien aturat dos homes al polígon Industrial Sant Isidre i que cada un d'ells els havia donat una versió diferent del perquè es trobaven allà.

Quan els Mossos d'Esquadra van arribar al lloc, la Policia Local els va explicar que durant la nit passada van rebre diverses trucades d'empresaris denunciant que algú havia manipulat els seus quadres elèctrics danyant-los i provocant que es quedessin sense llum, deixant així les alarmes inutilitzades. A més, els Mossos també tenien coneixement que la nit anterior, al Polígon dels Dolors de Manresa, també s'havia manipulat un quadre elèctric d'una empresa.

Davant d'aquests fets, els agents van escorcollar els individus i es va comprovar que cada un d'ells portava una lot. Després, agents dels dos cossos de seguretat van fer una recerca pel polígon i van localitzar un vehicle estacionat amb dues dones a dins amb actitud d'espera. Van procedir a escorcollar el vehicle i, al maleter, van trobar diverses eines i objectes com una pota de cabra, una escarpa metàl·lica de grans dimensions, un bec de lloro, un mall, lots i quatre parells de guants, entre altres.

Agents de la Policia Local de Sant Fruitós de Bages van fer una inspecció pel polígon i van detectar com a mínim cinc empreses en les que haurien forçat i danyat els quadres elèctrics amb el mateix modus operandi. Davant de tot això, els agents van iniciar tot un seguit de gestions on van poder constatar que els quatre individus que tenien identificats havien sigut els responsables d'aquests danys.

Els quatre individus van ser detinguts ja que es considera que, el divendres 12 de maig, presumptament van realitzar actes preparatoris sabotejant diferents quadres elèctrics per inutilitzar les alarmes i posteriorment cometre els actes delictius.

Els detinguts van passar a disposició al mateix diumenge al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa, que ha decretat llibertat amb càrrecs.