Cas Mario Biondo: la veritat oculta en la mort del marit de Raquel Sánchez Silva

L'empresa Emme Team pot tenir la clau després d'una rigorosa recerca i la justícia ha reobert el cas

Es reobre el cas Mario Biondo: Què va passar?

Es reobre el cas Mario Biondo: Què va passar? / MARIO MONSALVE

Redacció

Anys després, el cas de la mort de Mario Biondo ha donat un gir de 180 graus. La policia i la justícia espanyola van concloure fa uns mesos la seva recerca amb la idea que l'exmarit de Raquel Sánchez Silva s'havia suïcidat a casa seva a Madrid i van donar el cas per tancat, però ara la Fiscalia de Palerm ha mogut fitxa per reobrir el cas. La conclusió és que Biondo va ser assassinat. El problema és que va passar el temps i les proves van ser destruïdes.

La seva família porta lluitant i demanant justícia des de llavors per a qui fora càmera de televisió en considerar que hi ha certes irregularitats en les tres autòpsies que es van practicar sobre el cadàver després de la defunció el 2013.

La justícia italiana creu que de moment no existeixen proves fefaents per descartar la hipòtesi de l'assassinat i el delicat aspecte ha tornat i amb força a l'escena informativa. Fins i tot Mediaset li ha dedicat un programa de recerca a 'Todo es verdad'.

Raquel Sánchez Silva durant l'enterrament de Mario Biondo

Raquel Sánchez Silva durant l'enterrament de Mario Biondo / MEDIASET

El doctor Paolo Proccacianti, assenyalat

El maig de 2020 la família de Mario Biondo va denunciar el prestigiós forense Paolo Proccacianti. El doctor i el seu ajudant van poder fer l'autòpsia de Biondo per segona vegada i després d'això es va arribar al dictat de la tercera i definitiva autòpsia, tal com va recollir La Vanguardia.

La família de Biondo considera que Proccacianti i el seu equip van poder cometre certs errors i fins i tot irregularitats de molta gravetat. Es parla fins i tot que podria haver analitzat les restes d'un altre cos i de confirmar-se aquest supòsit estaríem davant un cas de frau processal.

La família va tractar des del principi d'invalidar els resultats de la tercera i definitiva audiència que va donar per finalitzat el procés judicial i que va concloure en la hipòtesi del suïcidi. L'entorn de Biondo creu que es van poder manipular algunes mostres biològiques en la primera exhumació.

La família de Mario Biondo va denunciar "anomalies" en les autòpsies

El jutge que finalment va admetre a tràmit la denúncia que ha portat a la reobertura del cas de la mort de Mario Biondo considera que en les autòpsies es van poder produir "importants anomalies" i que "especialment, moltes mostres no són atribuïbles a Mario Biondo".

Més dades que posen en dubte la hipòtesi del suïcidi: irregularitats informàtiques

Emme Team, l'equip de recerca estatunidenca que ha analitzat minuciosament cada detall del cas ha alertat de la mala praxi del perit que va adjuntar a la Fiscalia de Palerm els informes: suposadament hauria alterat els arxius PDF que contenien les dades informàtiques sobre els continguts dels dispositius de la víctima.

Va informar a més, en el seu moment, La Vanguardia sobre les diferències entre les còpies de seguretat del disc dur del seu portàtil, un Macbook, i la memòria del seu telèfon, un iPhone. Les proves que adjunta Emme Team demostrarien, suposadament, que els documents PDF presentats pel perit judicial davant la Fiscalia serien falsos.

També s'haurien comptabilitzat en aquests informes que posen en dubte la hipòtesi de la Fiscalia irregularitats en l'adreça IP de la casa. Per exemple, es va comptabilitzar dues persones connectades a la xarxa wifi de la casa on va morir Mario Biondo i dos mòbils connectats a Twitter i Facebook utilitzant l'esmentada IP. Aquesta empresa assegura tenir els noms dels dos usuaris que es van connectar a aquella clau wifi el passat 30 de maig de 2013.

Imatge del funeral de Mario Biondo

Imatge del funeral de Mario Biondo / MEDIASET

Finalment, encara que el telèfon del càmera no va sortir de casa aquella tràgica nit, aquesta mateixa nit es va registrar un pagament amb la seva targeta de matinada i en un bar de copes.

Qui va estar amb Mario Biondo la nit de la seva mort?

El programa 'Todo es mentira', de Quatro, emetrà un reportatge especial sobre el cas i el que s'intentarà analitzar com la justícia espanyola va decidir arxivar de forma "tan atropellada" la recerca.

José Luis Torà, reporter de l'espai de recerca conduït per Risto Mejide i Marta Flich, considera que queden moltes preguntes sense resposta. "La família continua apuntant en un informe que totes les dades que es van aportar a la recerca provinents de l'ordinador, i també del telèfon mòbil de Mario Biondo, van ser manipulats; dades importantíssimes que permetien saber l'hora i fins i tot la companyia que Mario Biondo va poder tenir a casa el maig de l'any 2013", prosseguia.

"Coneixerem els fets i totes les dades; parlarem amb la família de Mario Biondo per primera vegada en un programa de televisió espanyol, i també amb investigadors i forenses que han pres part en aquesta recerca, amb centenars d'informes que apunten a una mateixa teoria: Mario Biondo no es va suïcidar", concloïa Torà.

Agonia per als Biondo per les eternes sospites

Han estat vuit anys durs en la família dels Biondo: sostenen una vegada i una altra que el càmera va ser assassinat i volen saber qui va estar a casa aquella nit. El conflicte judicial entre la família de l'italià i la presentadora espanyola Raquel Sánchez Silva, la seva vídua, va ser tal que fins i tot la van portar als jutjats.