Quatre detinguts pel ninot contra Vinícius en un pont de Madrid

Tres de les persones arrestades estan vinculats al grup ultra Frente Atlético

El futbolista Vinícius Júnior

El futbolista Vinícius Júnior / EFE/ JULIO MUNOZ

Redacció

La Policia Nacional ha detingut aquest dimarts quatre homes a Madrid, tres dels quals vinculats al grup ultra Frente Atlético, per haver presumptament penjat un ninot amb la samarreta del futbolista del Reial Madrid Vinícius Júnior en un pont prop de la Ciutat Esportiva del club blanc hores abans d'un partit entre el Reial Madrid i l'Atlètic de Madrid que es va disputar a finals de gener.

Segons la Policia Nacional, als arrestats se'ls atribueix un presumpte delicte d'odi. Tres són "membres actius" d'un grup radical del club matalasser, en concret de Frente Atlético, han indicat fonts policials, que a més han detallat que el quart és fill d'un guàrdia civil.

El maniquí, pel qual es va obrir una investigació el passat 26 de gener, va aparèixer col·locat als voltants de la Ciutat Esportiva de Valdebebas al costat d'una pancarta amb el lema 'Madrid odia el Real' en la prèvia del derbi madrileny de Copa del Rei.

Els agents van poder comprovar que tres dels presumptes autors pertanyien al grup ultra d'aficionats i que, abans, havien sigut identificats en partits qualificats d'alt risc durant els dispositius de prevenció de violència en l'esport.

Després d'identificar-los, ha sigut hui al matí quan s'ha engegat un dispositiu que s'ha saldat amb la detenció, en una operació coordinada amb el jutjat d'instrucció número 38 de Madrid i la Secció de Ciberodi de la Fiscalia Provincial.

La Comissió contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l'Esport, dependent del Govern central, ja va destacar al gener la "gravetat d'aquestes conductes" que transcienden de l'àmbit administratiu al penal i requereixen una actuació "contundent".